magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti AK 1 : 4 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.22, 18:25
    BAK — TTC 4:1.
    ( Űllői-uti pálya.) A pontszerzés utolsó reményével ment a küzdelembe a Terézvárosi TC csapata, de ez a kísérletük ismét kudarczot vallott. Hiába küzdöttek elszántan és lelkesen, a nagyobb tudással biró BAK könnyű győzelmet aratott felettük. Csatársoruk elég ügyes kombináczióval viszi a labdát a kapuig, ott azonban kapkodásukkal és önzésükkel mindent elrontanak. Egyedül a középcsatár Kapossy középfedezet és a baloldali hátvéd voltak azok, a kik derekasan dolgozva, mindent elkövet­tek csapatuk érdekében.
    A kék-fehérek csapatában a csatársor baloldala és Károly czenterhalf váltak ki a mezőnyből. Hogy Ludwig is magára terelte a figyelmet, azt nem szép játékának, hanem durvaságainak köszönheti. Néha hasonló módon pótolta játéktudását Szuri is.
    Az egész mérkőzés folyamán a BAK uralja a hely­zetet és a folytonos ostromot csak a czentercsatár és jobbszélső kiszökései szakítják meg. A hosszú ostrom eredménye a 35 és 37. perczekben rúgott goalok, melyeket a baloldal előkészítéséből a czentercsatár és jobbösszekötő rúgnak.
    Félidő 2:0.
    A második half-time-ban tovább folytatódik a kék-feketék fölényes játéka és már a 8-ik perczben éri cl egy kiszökés révén a balösszekötő a harmadik goalt. A játék lanyhulásával a TTC is jut néha szóhoz, de a BAK védelme könnyen szereli le a veszélytelen támadásokat. A 25-ik perczben a kék-feketék czentercsatára az egész védelmet kicselezve, a mérkőzés legszebb goalját lövi. A félidő vége felé a terézvárosiak is felnyomulnak és a 42 k perczben tizenegyesből megszerzik egyetlen goaljukat.
    Biró : Langfelder Ferencz.

    Az Újság 1913 május 27.