magyarfutball.hu

33 FC - MAC 0 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Langfelder Ferenc
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 6.000
meccstörténelem
  1. 1921.03.05 MAC - 33 FC 4-0
  2. 1920.11.21 33 FC - MAC 0-0
  3. 1920.02.29 33 FC - MAC 1-2
  4. 1919.12.07 MAC - 33 FC 3-0
  5. 1918.03.24 33 FC - MAC 4-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.21, 18:55
    MAC — »33« FC 1 : 0.

    ( Üllői-uti pálya.) A Magyar Athletikai Clubnak jó formában levő csapata a goalarányban ki nem fejezett biztos győzelmet aratott a »33«-asok kissé fáradtnak tetsző csapata ellen.
    Úgy látszik, hogy a népszerű fekete-fehérek az utóbbi időben kivívott erős küzdelmeket még a lábuk­ban érzik és a forszírozott munka megártott nekik, mert a MAC elleni mérkőzésen a bágyadtság jelei mutatkoztak a csapat munkáján. Különösen a csatársor játékában mutatkozik visszaesés, pedig a támadás volt eddig a csa­pat főerőssége. Akczióik nélkülözik a lendületet, és a két szárny játéka teljesen ellentétes. Mig ugyanis a csatársor jobboldala inkább az összjátékra helyezi a fősulyt s tech­nikai tudásával igyekszik érvényesülni, addig a bal­oldali csatárszárny támadása a balszélső gyorsaságára van bazirozva. Székány, a »33« FC balszélsője, a ki már a válogatott csapatban is szerepelt egyizben, elég jó ké­pességű játékos, a kinek a lerohanásai rendszerint igen veszélyesek. Támadásainak veszélyességét megsokszoro­sítja az a körülmény, hogy erős offside játékos, a ki igen könnyedén tulteszi magát a lesben állás szabályain. Különösen feltűnő volt ez a »jó szokása« ezúttal, a mikor a különben kiválóan bíráskodó játékbírónak elnézése folytán néhányszori hat-nyolcz méteres offside előnynyel fűszerezte gyorsaságát. A csatársor lelke Horváth, a ki azonban vasárnap korántsem mutatta azt a sokak által remélt magas nívójú játékot, a minek alapján hivei a magyar válogatott csapat csatársorának Achilles-sarkát, a jobbösszekötő kérdését elintézni vélték; a második félidőben különben lesántult és alig produkálhatott valamit. A fedezetsor legjobb embere Mandl czenterhalf, a ki úgy a labdaszedésben, mint labdaleadásban első­rangút nyújtott, nagy hibája azonban, hogy rendkívül lassú. A két szélső fedezet körülbelül egyforma tudásu játékos. Stitzl-lel, a kitől pedig a fedezetsorban igen sokat reméltek, az első félidőben a jobbszélső csatár helyén próbálkoztak, azonban sikertelenül, a mi úgy látszik, idegessé tette, mert a második negyvenöt perczben, mint fedezet is elég gyenge volt. A hátvédek jól ját­szottak, Zsák pedig a kapuban, mint mindig, most is kiváló volt. Nagyszerű védéseiért, számtalan tapsot ka­pott, figyelmeztetnünk kell azonban őt arra a rossz és veszélyessé válható szokására, hogy a mikor kapujából kirohanva ment, a labdát sokszor az ellenfél csatárainak lábaihoz üti.
    A győztes MAC csapatában mindenki Bodnár játékát figyelte. A kitűnő játékos, a ki a stockholmi mérkőzéseken a magyar támadás lelke volt, megmutatta, hogy még mindig az a rettegett csatár, a kire az ellenfél védelmének kettőzött éberséggel kell vigyázni. Óriási agilitása, nagy gyorsasága és elég önzetlen játéka mellett pompásan kieszelt s ugyanoly ügyesen keresztülvitt egyéni bravúrjai még ma is a legjobb csatárok egyikévé teszik. Vasárnap nem volt a legjobb napja s mégis hatá­rozottan állítjuk, hogy Pataki és Schlosser mellett ő kép­viseli nálunk a legjobb csatárklasszist. Egyetlen hibája, hogy tulerélyesen, sokszor durván játszik, a miről már éppen idején való volna saját és csapata érdekében le­szoknia. Megfelelő partnere a jobbszélső Rácz, a kinek tudása mérkőzésről-mérkőzésre javul. Benne véljük fel­találni a jövő reprezentatív jobbszélső csatárát. Krem­pels a középen agilisa», jól játszott és a győzelmet jelentő goal is az ő kitünően helyezett éles lövésének az ered­ménye. A balszárny játéka sokban alatta marad a jobbszárny munkájának. A balszélső Ónody a második félidő elején véletlen esés következtében lábrándulást szen­vedett s rövid statisztálás után kiállt. A fedezetsorban Medgyessy elegáns és fair játéka tűnt ki, Fodor jól, Tóth pedig keményen játszott. A védelemnek a »33«-asok volt játékosa, a nyugodt biztonsággal dolgozó Kehrling, a legjobb embere.
    A mérkőzés folyamán általában a MAC jobbnak bizonyult és győzelmét, a melyet az első félidő utolsó perczeiben Bodnár leadásából Krempels szerzett meg, teljesen kiérdemelte.
    Bíró: Langfelder Ferencz.

    Az Újság 1913 április 22.