magyarfutball.hu

MAC - 33 FC 0 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Sugár István
nézőszámok:
  1. Budapesti Hírlap: 5.000
  2. nela: 5.000
meccstörténelem
  1. 1921.03.05 MAC - 33 FC 4-0
  2. 1920.11.21 33 FC - MAC 0-0
  3. 1920.02.29 33 FC - MAC 1-2
  4. 1919.12.07 MAC - 33 FC 3-0
  5. 1918.03.24 33 FC - MAC 4-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.07, 20:14
    MAC—„33“ FC: 0 : 0.

    Felázott, csuszós talajon játszották le e mérkőzést, amelynek eldöntetlen eredménye nem fejezi ki hiven a csapatok erőviszonyát, mert a kék-sárgák határozottan jobbak voltak, mint a „33“-asok és ha a MAC csatársor nem játszik olyan rendszertelenül, a két pontot könnyen javukra könyvelhették volna el.
    A MAC-nak legjobb embere az ifjú jobbhalfja: Ko­csis volt, aki nagyszerű játékával élénk feltűnést keltett Jó volt még Ocskay és Medgyessy. Fodor gyakran durváskodott.
    A „33"-asok legjobb embere Zsák volt, aki azon­ban könnyelmű védéseivel gyakran ejtetto rémületbe a budai csapat hiveit. Önfeláldozöan dolgozott Wanicsek I.
    A mérkőzés legnagyobb részében a MAC volt fö­lényben, de a jobbszárny feltűnő gyenge játéka miatt eredményt elérni nem tudott A „33"-asok támadásait Baráth és Csárdás vezették.


    Pesti Hirlap, 1914 március 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.12.07, 20:08
    MAK—33 FK 0:0.

    Az Üllői-uti pálya sáros,felázott pályáján folyt le a két csapat bajnoki mér­kőzése. Az eldöntetlen eredmény nem fejezi ki híven a csapatok közötti erődifferenciát, mert az atléták lé­nyegesen jobb játékot produkáltak ellenfelüknél. A 33-asok legjobb csapatukkal, a MAK uj összeállításban szerepelt, amely kitünően bevált. Különösen Kocsis jobbfedezet mutatkozott nagy klasszisu játékosnak. A MAK kezd s azonnal Zsák kapuja előtt terem, de Bod­nár II. lövése a kapu mellé kerül. Barát,a 33-asok balszélsője próbál támadást intézni, de Kehrling leszereli. A továbbított labdát Medgyessy élesen lövi a kapura, azonban Zsák ment. Ugyane sorsra jut Ónody szép lö­vése is. A 33-asok eredménytelen kornere után ujra a 33-asok térfelén folyik a játék. Krempels, majd a Boddár-testvérek néhány akciója nagy veszélybe hozza a 33-asok kapuját, de a védelem szerencsésen ment. Ugyancsak eredménytelen maradt a MAK kornere is. Közben a 33-asok is átrándulnak az atléták térfelébe s Dömötör rávetessél kénytelen menteni Csárdásnak egy lövését. Ez volt a 33-asoknak egyetlen veszélyt jelentő akciója. Szünet után még jobban kidomborodik a MAK fölénye. Az 5. percben az atléták balszéle szép táma­dást vezet. Szalai centerez s a ráfutó Bodnár a sarokba plasziroz. Már-már biztos goalnak látszott, amikor Zsák villámgyorsan rácsap a labdára s -- ment. Két ered­ménytelen korner után Krempels lövése foglalkoztatja Zsákot. Ezután mintegy tiz percig a MAK térfelén fo­lyik a játék, de a kapuig alig-alig jutnak a 33-asok, veszélyes helyzetük abszolúte nem volt. A 20. perctőlúgyszólván egy kapu játékot folytat a MÁK. Újra sújra Zsák kapujához nyomul fel. Lövés-lövést ér, min­den percben várható a győztes goal elérése, de hiába,a MAK-nak semmi sem sikerül. Közben Krempels egy gyönyörű centerezését a 33-asok védelme kézzel tartja fel, de a biró elnézi a sulyos szabálytalanságot. Az utolsó tiz percben a MAK csatárok és a fedezetsor valóságos bombázást intéz Zsák kapuja ellen, aki csa­patának legjobb embere volt. Biró: Sugár
    .

    Pesti Napló, 1914 március 26.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.07.30, 23:55
    MAC—»33«-as FC 0 : 0

    Egyenlő erejű csapatok érdekes, változatos mér­kőzésében volt része a közel négyezer főnyi közönség­nek, a mely ma délután az üllői-uti pályát felkereste. Mind a két egylet lehető legjobb csapatát szerepeltette, a »33«-as FC-ban Horváth is játszott. Az eredmény hiven ejezi ki az erőviszonyokat, a mennyiben egyik csapat sem volt huzamosabb ideig fölényben.
    A MAC csapatában az összekŐtŐ csatárok, Bodnár Sándor és Ónody játszottak igen jól s kifogástalanul állta meg a heylét Kehrling. Fqltünést keltett nagyszerű játékával a MAC uj jobboldali fedezete, a Hatvanból ideszármazott Kocsis.
    A »33«-as FC legjöbb embere most is Zsák volt, áki fényes bravurral védte csapatának a kapuját. A hát­védek jól játszottak, a fedezetsor agilitásával tüntetteki magát, mig a csatársorban a szélsők gyors játéka ért a legtöbbet.
    A pálya az állandó eső miatt perczről-perczre rószszabb lett, úgy hogy a csatárok sok hibája a csúszós talajon egészen természetesnek látszott.
    Erős iramban kezdi a MAC a játékot és Zsáknak már az első perczekben akad védeni valója; előbb Medgyessy magas lövését fogja, majd Krempels labdája akad meg a kezében. Egy-egy rosszul irányított kornert rúg­nak a csapatok, majd Krempels pompás magas czenterét védte a »33«-asok reprezentatív kapusa. Horváth süvítő labdáját Dömötör védeni akarja, a labda azonban a MAC egyik védódőjátékosát érintve irányt változtat, úgyhogy csak nehezen tud kornerre menteni; a sarokrugásból a kapu elé jutott labdát Horváth magasan fejeli. Franz, a »33«-as FC jobbszélsője ügyes lefutással újabb kornerhez juttatja csapatát, a kornert azonban ugyanő a kapu mögé rúgja. A félidő végé felé a »33«-asok vannak fölényben.
    A második félidő első perczeiben a »33«-as FC van frontban, a nélkül azonban, hogy eredményt tudna elérni. MAC ellentámadása sikeresnek látszik, a mennyiben Bodnár II. ügyesen kiszökik Zsákkal egyszerre ér a labdához, Zsák azonban pillanattal hamarabb rugja el a labdát, a mely helyett Bodnár gurul be a hálóba. A következő perczben Bodnár II három méterrel a kapu előtt labdához jut, lövése menthetetlen goalnak látszik, Zsák azonban bravúrosan kornerre véd. Még egy kornerhez jut a MAC, majd a »33«-asok is felszabadulnak az ostromzár alól és Csárdásnak a kapuvonalról czenterezett labdájára későn startoló Vanicsek II. elől Medgyessy elrúgja. Az eddig pihenő »33«-as csatárok ügyes és tervszerűen keresztülvitt támadásokat vezetnek, mig a MAC jó ideig csak lerohanásokkal próbálkozik. Később ismét az atléták jutnak frontba, Bodnár I, éles lövése a kapu mellett megy el, majd Ónody lövését kornerre védi Zsák. Egy perczczel utóbb Ocskay hibájából a »33<-asok rugnak kornert, a miből a nagy kavarodás támad a MAC hálója előtt, de a »33«-as csatárai sorra hibáznak.Dreischock, a »33«-as FC jobboldali hátvédje ujabb kornert hibáz, mire a MAC nagy ambiczióval támad, de már nem tud az eredményen változtatni.

    Sugár István közmegelégedésre bíráskodott.

    Az Újság 1914 március 26.