magyarfutball.hu

Törekvés SE - UTE 9 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. Budapesti Hírlap: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.02, 23:04
    Törekvés — UTE 9 : 0.

    A Törekvés Sport-Egylet csapata fényes revánsot vett őszsze! szenvedett 4:3 arányu vereségéért, meg­semmisítő fölénynyel és az 1913—14. évi bajnokságban goalrekordot felállítva győzte le az UTE jóképességü csa­patát. A nagyarányú győzelem elérése elsősorban a fényes összjátókkal dolgozó csatársornak az érdeme, a melyet az agilisán dolgozó fedezetsor, különösen a fáradhatatlan ezenterhaif eredményesen támogatott.
    Az első félidő tizenötödik perozéig az UTE egyen­rangú ellenfél volt, sőt a kitűnő jobbszárny Novák— Bessenczi több igen veszélyes helyzetet teremtett a Törekvés kapuja előtt, a minek bizonyítéka az ezen idő alatt'elért 4:2 kornerarány (UTE javára), A Törekvés azonban mindinkább fölénybe került és valamennyi goalját szép összjáték eredményeképpen közvetlen közelből érte el, a minek folytán a legtöbb goal védhetetlen volt.. A goalokat Ging (1), Bőti (2), Salamon (2), Urögdi (2) és Borisz (2) lőtték.
    A csatársorban kimagaslatt Bőti és Nyilas játéka,
    mig a védelemben Ging czenterhalf nagyszerű játéka keltett feltűnést. Egyébként a csapat minden embere derekasan kitett magáért. Az UTE csapatában, külö­nösen az első félidőben Novák és Bessenczi csatárok voltak jók. A védelem egy ideig jól funkczionált, azonban nem bírta végig az erős iram és gyors passzjáték fáradalmait és a második félidőben teljesen összeroppant. Biró: Schuberth M. Ferencz,

    Az Újság 1914 május 19.
     
  2. avatar: heimo
    2017.09.16, 20:50
    Törekvés—UTE 9:0 (4:0). Halom-utca. — 500 néző. — Biró: Schubert M. Ferenc.

    Az UTE-nek a MAC ellen produkált lelkes és lendületes játéka után óriási meglepetés mai súlyos veresége.
    A kolosszális eredményt nem pusztán a Törekvés jó játéka szülte, hanem az is, hogy az UTE, miután egy pár igen szép akcziója siker nélkül maradt, majd hogy a Törekvés goalokat ért el, teljesen letört. A Törekvésben feltűnést keltett Bőthy hasznos játéka. Minden goal az ő lefutásából esett. Horváth, aki ma játszott először betegsége óta, az első félidőben, amikor tudására nagy szükség volt, jól játszott. Fényes formát árult el Ging, jó napja volt még Salamonnak, Ürögdinek is. Nyilas néhány szép támadást vezetett. Borisz feltűnő indiszpoziczióval küzdött. Az UTE-ban az első félidőben igen szépen és agilisan játszott Novák, Bessenczi és Goda. Váradi mentett, a mit menthetett.

    A goalok a következő sorrendben estek. 22. p.-ben Bőthy, 35. p.-ben Salamon, 37. p. ben Ürögdi, a 43. p.-ben Ging lő goalt. A második félidőben a 27 és 31. p.-ben Borisz, a 34. p.-ben Neuman önggólt vét, a 36. p.-ban Salamon és a 40. p.-ben Ürögdi lőnek goalt. A 7-ik és 8-ik goalnál Bőthy off seidról indult.

    Sporthírlap, 1914. május 18.
     
  3. avatar: heimo
    2017.09.16, 20:46 (szerk.: 2017.09.16, 20:51)
    Törekvés Sport Egyesület—Újpesti Torna Egyesület 9:0 (4:0).

    A meccs a halom-utcai pályán folyt le mintegy ötszáz főnyi közönség előtt. A Törekvés csapata nagyszerűen játszott, de a nagy győzelmet mégis inkább az újpesti csapat letörése okozta. Az UTE ugyanis a második gól után szinte föladta a játékot és közömbösen nézte a gólok hullását. A Törekvés-nek Böti balszélső volt a legjobb játékosa. Minden gól az ő lefutásából esett. Jó volt még Ging, Salamon és Ürögdi is. Az UTE-ben Novák, Besenczy és Góda játszottak szépen, de csak az első félidőben. A gólok a következő sorrendben estek: 22-ik perc: Böti, 35-ik perc: Salamon, 37-ik perc: Ürögdi, 43-ik perc: Ging. A második félidőben: 27-ik perc: Borisz, 31-ik perc: Borisz, 34-ik perc: Neumann (angol), 36-ik perc: Salamon, 40-ik perc: Ürögdi. Bíró Schubert M. Ferenc volt.

    Budapesti Hírlap, 1914. május 19.