magyarfutball.hu

III. Kerület - Törekvés SE 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 18:49
    III. ker. TVE — Törekvés 2:0.

    Az a törhetetlen ambiczió és az a határtalan lelke­sedés, a melylyel a kiesés által legközvetlenebbül érintett óbudai csapat a tavaszi szezon folyamán a bajnoki matcheken veretlen Törekvés ellen ma küzdött, méltán meg­találta a maga jutalmát abban az értékes győzelemben, a mely a harmadik kerületieknek biztosította az utolsóelőtti helyet az NSC megelőzésével.
    A hétköznap daczára több mint ezer néző kereste fel a határ-utczai pályát, hogy az utolsóként küzdelembe induló óbudaiak kétségbeesett erőfeszitésének szemtanúja legyen. A két csapat ma körülbelül egyforma játékerőt képviselt, s mig a Törekvés játékosai kiforrott techniká­val és ideális összjátékkal keltettek feltűnést, addig a harmadik kerületiek minden labdára való gyors rástartolással és az ellenfél csatárainak biztos fedezésével tették élénkké a játékot.
    A vivók csapatában Sommer jobbösszekötő helyén tartalék játszott, mig a kapuban első ízben védett Tóth Zsigmond. A győztes játékosok legnagyobb érdeme az agilitás, a melylyel a matchet végigküzdötték. Egyénileg megemlitésre méltó a pompás helyezkedéseivel és bravú­ros rávetéseivel biztosan védő Tóth, a kinek főérdeme, hogy a második félidő Törekvés-fölénye nem nyert goalokban kifejezést. A hátvédek közül Szabó Jenő tűnt ki, a ki állandóan meg tudta akasztani a vasutascsapat csatá­rait. A csatársorban a goalokat elérő Hönich II., Guttmann és Schrott voltak a legjobbak.
    Az óbudaiak győzelmének értékét fokozza, hogy a második félidő 15-ik perczében a csapat egyik legjobb já­tékosát, Szabó Jenőt súlyos sérülés következtében — egy kavarodás alkalmával Nyilas fején rúgta — kivitték a pályáról és az utolsó félórát tiz emberrel játszotta le a harmadik kerület.
    A Törekvés Borisz helyén Klingával állt fel, külön­ben csapata komplett volt. A játékosok ez alkalommal is szemkápráztató összjátékkal tűntek ki, de minden szá­mításukat keresztülhúzta az ellenfél résen álló védelme (szünet előtt Szabó, majd kidülése után Hönich I. és Tóth).
    A III. kerület támadásával kezdődik a játék. A 6-ik perczben Guttmann átadott labdájával Hönich II. áttöri a védelmet és a kirohanó Dürr mellett a kapuba viszi a labdáit (1 :0). A goal után csak időközönként tá­mad az óbudai csapat, s legtöbbnyire a Törekvés csatárai foglalkoztatják Szabót és Nagyot. Egy perczczel a szünet előtt Guttmann bedobásából Hönich II. az elfogott lab­dát átemeli a ráfutó Dürrön és Hauswaldon és a kapu felső sarkába továbbítja.
    Félidő 2 : 0.
    A második félidő elején ismét az óbudai csapat van frontban, de a mikor egy lerohanás alkalmával kava­rodás közben a labdát fejelni akaró Szabót Nyilas fejbe rúgja, ugy hogy kiviszik, s rögtön utána Schrott is meg­sérül a fején, a csapat visszaesik és a mérkőzés végéig — néhány percztől eltekintve — a Törekvésnek kénytelen átengedni a támadás szerepét. Az utolsó negyedórában finishel a Törekvés, azonban hiábavaló minden törekvése.
    A mindvégig erős iramban lefolyt mérkőzést biztos kézzel és nagy körültekintéssel vezette Havas Lajos.

    Az Újság 1914 május 29.