magyarfutball.hu

III. Kerület - Budapesti TC 2 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. Sport-Világ: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.26, 19:50
    Budapesti Torna Klub—III. ker. Torna és Vivó Egyesület 3:2 (2:0)

    . Ezer főnyi közönsége volt a határ-utcai pályán lezajlott mérkőzésnek. A B. T. K. határozott teknikai felsőbbségben volt s már 3:0 arányban vezetett, a mikor a III. kerületiek is len­dületbe jöttek és két góllal nyomába jöttek a piros­fehéreknek. A B. T. K. első gólja öngól volt, Nagy István miatt jutott hozzá a III. kerület. A második gólt Késmárky. a harmadikat hosszú lövéssel Einwag csinálta. A III. kerületiek első gólját Kőszegi túlságos előrenyomulása következtében Guttmann lőtte, a másodikat Nagyhegyi szerezte meg éles, szép lövéssel. Biró Schubert M. Ferenc

    Budapesti Hírlap 1913 szeptember 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.26, 19:46
    BTC —III. kerületi TVE 3:2 (2:0).

    Majdnem hogy meg nem leczkéztették a derék III. kerületiek az elbizakodott BTC-t, és csak a BTC védelmének önfeláldozó munkáján mulott, hogy a már 3 : 0 arányban vezetett mérkőzésből nem vesztesen került ki. A BTC vasárnapi játékával olyan technikai készült­ségről tett tanuságot, a mely föltétlenül szebb jövőt igér, a csapat fegyelmezetlensége azonban a legszebb kilátáso­kat is le fogja rontani, ha a csapat szelleme nem fog meg­változni és a játékosok személyes ügyeiket a pályán a mérkőzés alatt fogják elintézni.
    Mind a két fél erősen készült, hogy veretlenségét megőrizze. A III. kerületiek a legerősebb összeállításban álltak fel, hogy a BTC-nek Mészárossal megerősített csa­patától a győzelmet elvitassák. A BTC Horváth I.-t a jövő vasárnapi MAC elleni mérkőzése miatt pihentette ez alkalommal. Helyette Saly próbálkozott. Dobó és Mészáros valóságos reprezentatív formát játszottak ki. Hogy a III. kerületiek támadásai már az első félidőben nem voltak eredményesek, azt a BTC jelenleg kiváló összeállítású halfsora (Kertész, Rauchmaul, Einvag) akadályozta meg. Bihari még mindig méltó a régi hír­nevére és nem egyszer bravuros védése akadályozta meg csak, hogy hálóját a III. kerületiek süvítő lövései nem többször érhették. Méltó partnere volt Kösztler, a ki valamikor szintén a BTC kapuját védte.
    Pontban négy órakor jelzi Schubert M. Ferencz biró a mérkőzés kezdetét és csakhamar a III. kerületieket találjuk frontban, daczára annak, hogy a BTC játszik lejtőn lefelé, a kisméretű pályán azonban nehezen tudnak a piros-fehérek helyezkedni. A 10. percztől kezdve a BTC állandóan uralja a helyzetet. A osodaszép trükkök és támadások a BTC, a bravuros védések a III. kerületiek részéről, valósággal extázisba hozzák a soven óbudai közönséget. A BTC állandó fölényével telik A a félidő s már ugy Játszik, eredmény nélkül, mikor végül a 33-ik perczben Suhajdy védeni akarja Saly lövését, de még jobban a kapuba irányítja. A 34-ik perczben Mészáros czenterezését Késmárky nyomja a kapuba. Félidő 2:0 a BTC javára.
    A második félidő is a BTC támadásaival kezdődik s már a 2-ik perczben Einvag hosszú lövése goalt ered­ményez.- .A TIT. kerületiek a. Guttmann által vezetett támadásból már a 4-ik perczben goallal felelnek az elbizakodott BTC-nek, majd Hönich I. egyéni támadással védhetetíenül lövi a második labdát a BTC kapujába (17-ik percz). Kapkodó játékkal próbál a BTC azután ujból frontba kerülni, de a III. kerületiek óriási erőfeszitéssel küzdenek, hogy veretlenségüket megmentsék. A BTC védelme azontul igazán önfeláldozó munkát végez és csakis Bihari, Szendrő, de különösen Kőszeginek köszönheti, hogy már a 3 : 0 arányban vezetett mérkő­zésből nem vesztesként került ki. Különös dicsérettel emlé­kezhetünk meg Mészárosról, a ki ezúttal bebizonyította, hogy nyugodt és csendes játékkal hazánk egyik legkiválóbb szélső csatára lehetne.

    Az Újság 1913 szeptember 23.