magyarfutball.hu

Nemzeti SC - 33 FC 2 : 2 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.10, 23:08
    „33“ FC-NSC 2:2 (1:1)

    Üllői-ut. — Biró: Schubert M. Ferenc.
    Igen szimpla játékot produkált a két csapat s a „33“ FC csak azért volt valamivel jobb, mert ritkán bár, de mutatott valamelyes összjátékot is.
    Az NSC rendszertelknül és megértés nélkül dolgozott. Az elnöntetlén eredményt, a mely nagyot lendített a sorsán Kovács és Székely II., valamint Posner elimerést érdemlő játékának köszönheti.
    A csatársorban egyedül Szüry közelíti meg az első osztályú nivót. A „33“ FC-ben egyik-másik játékos siralmasan gyönge játékot produkált, el­lenben a régi formáját visszanyert Horváth és Vanicsek I. kitűnő volt. -
    Az első goalt szabadrúgásból Horváth lőtte a 10. p.-ben, majd a 30. p.-ben Szüry kiegyenlített.
    A II. félidőben ujra Horváth szerezte meg a vezetést szép helyezett lövéssel s ugyancsak Szüry egyenlített ki a „33“ FC védelmi hibájából. Landsmannt durva játékáért kiállította a biró.


    Sporthirlap, 1914 május 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.02, 23:45
    »33«-as FC— NSC 2:2.

    Igen alacsony nivóju játékkal nyitotta meg tegnap a két csapat az Üllői-uti pálya sporteseményeit. A huszonkét játékos közül alig néhányan dolgoztak komoly ambiczióval s azok is csak időközönként, mig a forszíro­zott egyéni játéktól vissza nem estek.
    A »33«-asoknál ismét játszott Biró a ki a jobboldali hátvéd helyét foglalta el. Igen megbízhatóan dolgozott, úgyszintén Vanicsek I. és Horváth is. Sok veszélyt rejt magában a budai csapatra Bosnyákovits távolléte, a kit sehogy sem tudnak megfelelően helyettesíteni. A csatár­sor két szárnya abszolút gyöngén szerepelt, játékuk távolról sem közelítette meg az első osztályú nívót és munká­juk mindössze a mezőnyben, néha felcsillámló tetszetős összjátékban merült ki.
    A nemzetiek édes-kevés tudással és általában lélek nélkül játszottak a két hátvéd, valamint Pozner és a két összekötő csatár kivételével, a kik közül azonban csak a hátvédpár rendelkezett a kellő technikával is, mig a többiek csak perczekre voltak agilisak, de ez is elegendő volt ahhoz, hogy klubjuk egy további értékes ponthoz jusson.
    A játék 10-ik perczében esett az első goal Horváth szabadrúgásából, a mely után a nemzetiek sorozatos táma­dásokat vezetnek, a melyek azonban, úgy szólva, kivétel nélkül a hátvédeken törnek meg, ugy hogy Zsáknak csak nagyritkán nyilik alkalma a védésre. A 28-ik perczben sarokrúgáshoz jut az NSC, a labda azonban fejessel a kapu fölé kerül. Két perczczel később Szüry áttöri a »33« védelmét és elég messziről irányított lövéssel kiegyen­lít. Zsák meg sem kísérelte a labda elfogását.
    Félidő 1:1.

    Alig kezdődött meg ismét a játék, a 3-ik perczben Horváth a jobbszárnyról beadott labdát már a sarokba plaszirozza. A 12-ik perczben Lászlót, az NSC balfedeze­tét erőszakos játék miatt kiállítják. Négy percz múlva Szürynek ismét sikerül áttörnie a »33«-asok védelmét, a tétovázó Zsák mellett a hálóba juttatja a labdát és ezzel egy pontot biztosit tiz emberrel játszó csapatának. Né­hány perczczel a befejezés előtt Ernst, az NSC jobboldali fedezetje megsérül és távozni kénytelen a pályáról, az eredmény azonban a játék végéig nem változik.
    Biró: Schuberth M. Ferencz.

    Az Újság 1914 május 19.