magyarfutball.hu

Budapesti AK - 33 FC 0 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.29, 18:33
    *33“ FC—BAK 1:0 (0:0)

    Üllói-ut Biró: Schubert Ferenc.
    Rég láttunk ehhez hasonló gvönge nívón álló mérkőzést. Különösen a *33“ FC lepett meg ab- szolut silány teljesítményével.
    Egyedül Bosnyákovics játéka ért föl az első klasszis követelményeihez és még talán Vanicsek centerhalf állotta ki a kritikát. Zsák igen jó volt. Neki köszönhetik a 33-asok a két pontot, a mely­hez igazán a szerencse kegyéből jutott.
    A Gálos helyén az öreg Grosz Józseffel és a Schaffer helyén Cseh Jánossal szerepelt BAK jó­val fölötte állott ellenfelének s föltétlenül megérde­melte volna a győzelmet.
    A második félidőben kifejezésre jutott fölénye azt a látszatot keltette, hogy el is nyeri a jutalmát.
    A *33“ FC sikerült védekezése azonban megfosz­totta ettől, sőt az utolsó pillanatban ellenfele ke­zére játszott a szerencse. A 45-dik percben Vani­csek II. leadásából Horvát goalt lőtt s ezzel eldőlt a match sorsa.
    A BAK legjobb embere Okos volt, de Krausz és Neubrunn is jó volt. Kucserának valami baja volt, az első félidőben ki is állt 10 percre. A kaput Klement II. védte.

    Sporthirlap 1913 november 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.29, 18:14
    33 FC—BAK 1 :0 (0:0).

    Üllöi-ut. Biró: Schu­berth. BAK-nál Gállos és Schaffer hiányoztak. A mérkőzés két csapat unalmas, lélek nélküli játé­kát mutatta és csak egy kis jóakarattal lehet a 33-okat a jobbik csapatnak mondani, de a játékuk­kal nem igen érdemelték meg a győzelmet. Rögtön kezdés után kornert ér el a BAK, melyből gól is esik, azonban Okos offside állása miatt a biró nem ítéli meg. A BAK támadásait nagyobbrészt a szélsők vezetik, azonban a 33-asok veszélyesebbek. A BAK egy negyedórán át 10 emberrel játszik, mert Kucsera, ki betegen állt ki a mérkőzésre, elhagyja a pályát. Szüntet után rövid időre a 33-asok kerül­nek frontba, néhány korneren kívül azonban mást nem érnek el. BAK a 36. és 39. percben jut konerbez. Befejezés előtt egy perccel Ludvig a kistribün mögé rugja a labdát; mire visszahozzák, letelik a rendes idő. A tacsdobásból a labda Vanicsektől Horváthhöz kerü!, ki szép saroklövéssel rugja a mérkőzés egyetlen gólját.

    Sport-Világ 1913 november 17.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.07.27, 20:06
    »33«-as FC—BAK 1:0.

    (Üllői-uti pálya.) Két egyenlően gyenge csapat kedv nélküli játékán unatkozott a korai kezdés miatt kis­számú közönség. A BAK GCállos és Schaffer, a »33 «-as FC Biró L. és Czeczely helyén tartalékokkal vette fel a küzdelmet. A BAK legjobb emberei Okos cs Krausz voltak, mig a »33«-as FC-ban Bosnyákovits és Vanicsek tűntek ki. Mindkét csapat erősen goalképtelen volt és ennek tulajdonítható, hogy a kapusok alig kaptak labdát.
    Az első félidőben a BAK van némi fölényben, azon­ban Kucsera a 21-ik perczben lesántul és tíz perczre kiáll, de mikor visszatér, már nem képes játszani. A félidő eredmény nélkül múlik cel, kornerarány 1:1.
    A második félidőben a BAK állandó fölénybe kerül, azonban Krausz szép lerohanásait a középen nem érté­kesítették. A »33«-as FC csak ritkán kerül frontba, azon­ban sokkal veszélyesebb helyzeteket teremt. Már úgy látszik, hogy nem lesz eredmény, mikor a mérkőzés vége előtt tizenöt másodperczczel Vanicsek I, passzából husz méterről szép goalt rúg.
    Biró : Schubert M. Ferencz.

    Az Újság 1913 november 18.