magyarfutball.hu

Törekvés SE - Vasas 1 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 15. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.10, 19:54
    Törekvés S. E. — Vas és fémmunkások S. C. 1:0 (1:0) -

    Halom utcai pálya.— 3000 néző. Biró: Gerő Ferencz.
    A nap legérdekesebb, legizgalmasabb mérkő­zése. A mérkőzés két csapatnak a bajnoki lis­tán elfoglalt helyezése alapján ab ovo nagv érdeklődést keltett, a mint a csapatok rend­kívül változó lefolyásu izgalmas jelenetekben bővelkedő, a mérkőzés utolsó pillanatáig bizony­talan kimenetelű küzdelemmel honoráltak. — Voltak a mérkőzésnek hol hosszabb, hoT rövidebb fázisai, mikor a Vasas, majd a Törekvés játszott fölénnyel, de a *jobbik esapat« jelzövel egviket sem illethetjük. Még a mérkőzés sorsát eldöntő gól sem volt tervszerű támadás gyümőJcse,hanem Csapkay nagyszerű egyéni akció­jának eredménye. A Törekvés legjobb része a közvetlen védelme volt, melyben a Dürr— Horváth—Siegl-trió munkája a legnagyobb di­cséretre érdemcs. A fedezetsor legjobb embere Viola volt, akinek fair játéka is kellemesen hatott. A csatársor még mindig nem találja meg önmagát, Csapkay és Csermely a legjobbat nyujtják, de társaik támogatása nélkül kellő eredmény nélkül.
    A Vasasoknál a fedezetsor játéka tetszett a legjobban, különösen Gottlieb és Weisz tet­tek ki magukért. Plattkó a kapott gólt nem védhette, emellett néhány labdát nagyszerűen fogott. A hátvédek közűl Zatykó volt a job­bik. A Vasasoknál is a csatársor volt a csapat leggyengébb része. A csatársor, mely a Vasa­sok korábbi sikereinek egyik 1 g obb tényezője volt, sehogysem tud formába jönni. Rákossy és Pálffy mutatnak ugyan néha-néha szép egvéni munkát, de hiányzik a csatársor játéká­ból az egység, támadásaiból a határozottság.
    A mérkőzés egyetlen gólját Viola előreadásából Csapkay lőtte az első félidő 25. percében.
    Befejezésül még csak annyit kivánok megállapitani, hogy a mérkőzés, bár igen heves le­folyásu volt, mindvégig a fair játék keretein belül mozgott, amiben a játékosokon kívül része van a játék birájának. Gerő Ferencnek, aki a fontos mérkőzést a tőle megszokott hozzá­értéssel és körültekintéssel vezette.


    Sporthirlap, 1918 március 18.