magyarfutball.hu

Budapesti AK - 33 FC 2 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 13. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.05, 14:27
    BAK—33 FC 2:1 (2:0).

    Üllőí-uti pálya. 1500 néző. Bíró Békés Mór.
    Elbizakodottságának és índollenciájának tu­lajdoníthatja a »33«, hogy mezőnybeli főlénye ellenére is kénytelen volt vereséggel elhagyni a pályát. Az első félidőben oly ambíció és lélek nélküli játékot produkált a budai csapat, hogy ellenfelének nem került nagy fáradságába a győzelmet biztosító vezetést magához ragadni.
    A második félidőben azután teljesen megválto­zott a játék képe. A »33« mintha kicserélték volna, lendülettel és eréllyel látott hozzá a já­tékhoz, de már késő volt. A BAK rendkívül lelkesen és ügyesen védekezett mindvégig és si­került is megakadályozni a kiegyenlítést. Erre és az első félidőben mulatott erélyes támadó játékára való tekintettel megérdemeltnek kell győzelmét tartanunk.
    A győztes csapat legjobb része a fedézetsor volt. Károly klubcsapatban még mindig rend­kívül hasznos játékos, de igen jó a két szélső fedezet is, különösen Deutsch, akinél nincs ma jobb balhalfunk. A védelem is kifogástala­nul működött, élén a merész Buriánnal.
    A »33« formájára csak a második félidőben lehetett ráismerni. A csatársor ismét ügyes kombinációkkal vezette támadásait, de a befe­jező akcióknál hiányzott az erély és nyugalom. Ezenkívül egyénileg az indiszponáltság jelei vol­tak rajta megfigyelhetők, különösen Scheidlen és Vancsai Il-őn. A fedezetek és a védelem se elégített ki Az első félidőben a BAK volt a többet támadó és Gácsi és Takács révén két gólt ér el. A másodikban a 33« odaszegezi ellenfelét a kapuhoz, de a hosszú ostrom csak Zeitler révén eredményez sikert.


    Sporthirlap, 1918 április 8.