magyarfutball.hu

Törekvés SE - MTK 2 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 13. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.03, 18:38
    MTK Törekvés 2:2 (0:1)

    — Halom-utcai pá­lya _ 5000 néző. — Bíró: Fehéry Ákos.
    Minden várakozást felülmulóan izga lmas, he­ves iramu, érdekfeszitö küzdelem keretében folyt le a két csapat mai mérkőzése. A bajnoki döntőnek titulált mérkőzés a ma látottak alap­ján méltán rászolgált a dicsérő jelzőre, mert a maihoz hasonlóan érdekes küzdelmet magyar csapatok között a háboru alatt alig láttunk. Az MTK technikai készültség és tudás dol­gában legalább is egy klasszissal felette állt ellenfelének, de hiányzott játékából, a két leg­fontosabb tulajdonsága, mely a vasutas csapat mai váratlanul nagy sikerének legfőbb rugója: a szív küzdeni és a lelkesedés.
    Az MTK nagy tudásáról a játékidő 90 per­céből 80 percig szinte kapujához szegezte a Törekvést, de ez ha egyik pillanatban védett is mind a tizenegy emberével, nem mulasztott el egyetlen alkalmat sem, hogy, ha a helyzet ugy alakul, már a kővetkező másodpercben egész csatársorával támadásba kezdjen. Az MTK-ná! a közvetlen védelemben csak Feldmann elégített ki, bár Csüdör sem volt rossz. Kossuth igen bizonytalanul védett, s a Törek­vést második góljához Csüdörön kívül ő segí­tette. A kék-fehérek csapatának legjobb része a Kertész II—Kertész III—Vágó összeállítású fedezetsor volt, mely pillanatig sem pihenve, fáradhatatlanul tömte labdákkal a csatársort, az ellenfél támadásait már csirájában elfojtotta, s adott alkalommal segített a védelemben is. Kertész II és III mai játéka a két játékos futballkarrierjének legszebb lapjaira tartozik. Meglepően gyengén szerepelt a csatársor, mely sehogysem tudott megbarátkozni a pálya mé­reteivel, a homokos talajjal, no meg az erélyes Törekvés védelemmel. Egyedül Schlosszer nem respektálta az ellenfél nagy tudását, de dicséretreméltó agilitással keresztülvitt támadásai nem nyertek sohasem méltó befejezést. Mellette Szabó volt jó. Schaffer a mezőnyben csinált néhány tetszetős dolgot, de a kapu előtt tulsá­gosan önzetlen volt, alig lőtt kapura.
    Ez volt különben az egész csatársor hibája; még a hatos vonalon is adogatták egymásnak a labdákat. Teljesen csődöt mondott a csapat jobbszárnya . Braun—Orth; legutóbbi játékaik után rájuk sem lehetett ismerni. A Törekvés mai sikeréből az oroszlánrész a Dürr--Horváth— Siegl összeállításu közvetlen védelmet illeti meg. Dürr néhány labdát nagy tudással védett, néhányszor azonban csak rendkívüli szerencséje és a kapufa mentette meg a góltól. A Hor­váth—Siegl hátvédpár imponálóan, biztosan, energikusan játszott; különösen felszabadító rugásaik voltak bámulatraméltóak s dícséreretükre válik, hogy egyetlen hibát sem ejtet­tek. A fedezetsor főleg a védelemben excellált; különösén Ging végzett nagy munkát. A csa­társor munkájáról igen nehéz kritikát mon­dani, mert a védekezésre fektette a fösulyt. Egyénileg Csapkay és Csermely tetszettek.
    MTK támadással kezdődik a mérkőzés, s husz percen keresztül egy kapura menő játék folyik. ; A 21. percben a Törekvés kiszabadul Nagy szökteti Csapkayt s kész a gól. A második félidőben megint hasonló a helyzet azzal a különbséggel, hogy Csermely már a 8. percben megszökik Csüdör hibájából, a labdát Nagyhoz tólja, akinek könnyű labdája Kossuth kezei között jutott a hálóba. Az MTK góljait Szabó a 24. percben és Kertész II., mint jobb összekötő, 36. percben lőtte. Eredménytelen MTK támadással végződik a mérkőzés.


    Sporthirlap, 1918 március 4.