magyarfutball.hu

33 FC - Vasas 1 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 12. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.18, 22:08
    Vas és fémmunkás SC—33 FC 2:1 (1:0).

    Hévizi uti pálya. 800 néző. Biró: Gerő Ferenc.
    Körülbelül egyforma erők küzdenek, amelyben a nagyobb állóképesség a Vasasokat juttatta a győzelemhez. Az orkánszerü szél nagyban be­folyásolta a játék menetét és különösen a kom­binációs játék kialakulását akadályozta, így is kitűnt azonban, hogy a Vasasok frissebben és lendületesebben mozognak és nagyobb tekníkával rendekeznek.
    A győztes csapatban a fedezetsor tetszett a legjobban, a mely biztosan szerelte le a »33« legtöbb támadását. A csatársor még nem ját­szotta ki rendes formáját, a mi első sorban a hiányos összjátékban jutott kifejezésre. A vé­delem jó volt. de Takács erőszakos játéka visszatetszést szült. Egyénileg jó volt Gottlieb, Plattkó és Katzer.
    A »33«-nál a csatársor játszott a legjobban és míg az ellenfél tulerélyes játéka meg nem félemlitette őket, sok sikerrel kecsegtető táma­dással kísérletezett. A fedezetsor jól védett, de a támadás támogatását elhanyagolta. Zsák néhány kitűnő védést produkált. Egyénileg kitűnt meg Boross II, Scheidl és Zloch.
    A mindvégig érdekes és változatos mérkő­zésen a széllel háttal játszó csapat volt fél- idönkint fölényben. A mérkőzés vége felé a Vasas a helyzet ura a tiz emberrel játszó »33« szemben. A Vasasok gólját Katzer és Rudasi, a »33« -ét Boros II lőtték.


    Sporthirlap, 1918 február 25.