magyarfutball.hu

Törekvés SE - Vasas 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 14. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.07, 19:43 (szerk.: 2022.02.08, 10:30)
    Vas és fémmunkások — Törekvés 2:0 (0:0)

    Halom-utcai pálya, 800 néző
    Biró Vértes Imre.

    A két munkáscsapat találkozásából a papírforma ellenére a Vasasok csapata került ki megérdemelt győztesként. A Törekvés csapata a karján gyászszalaggal jelent meg, osztozván Violának a gyá­szában, A jeles fedezetjátékos ma temette feleségét. Helyette Guttmann játszott, míg a Vasasoknál Weisz helyét Turi töltötte be. A játék folyamán inkább a védelmek nyujtottak elfogadhatót, a csa­társorok játéka mindkét részről sok kívánnivalót hagy maga után. Nagy része volt ebben annak a körülménynek is, hogy a játék elején mindkét csapat egy-egy csatára lesántult és a mérkőzést mindkét csapat csonka csatársorral játszotta végig. A Vasasok csapatának főerőssége a védelem. Plattkó bravuros védései, Zatykó erőteljes, de fair backjátéka és Markovics jó helyezkedése a legjobb védelmek egyikét adja. A fedezetsorban kimagas­lott Bánás I nagyszerű játéka. Gottlieb és Turi hasznos segítőtársainak bizonyultak. A csatársor­ban főleg a két szélső játéka érdemel dicséretet, különösen Katzer, a ki a jobbszélső helyéről két gólt lőtt.

    A Törekvésnél Dürr hibátlanul látta el dolgát, de Horváth és Siegl — bár felszabadító rugásaik impozánsak — a szerelésben nem fittek. A fedezet­sorban ismét játszott Ging, aki fáradhatatlan energiával játszotta végig a mérkőzést. A Violát helyettesitő Guttmann absolut gyenge és tehetetlen volt. A csatársor nagy hibája, hogy lapos passzok helyett, magasan „vagdalt® labdákkal próbálkoznak. Egyébként Lottka hiánya teljesen megzavart minden kombinációt.

    Vasasok kezdenek, de a törekvés mindjárt az elején erélyes támadásokat vezet. A 4. percben Urik szépen lőtt, gólnak látszó labdáját Plattkó ritkán látott bravuros elvetéssel védi. A 6. percben Lottka megsérül és kiáll, mig a 8. percben Siklósi a Vasasok csatára lett bokarándulása folytán harcképtelen. Mindkét csapat tiz emberrel folytatja a játékot.

    A második félidő elején, nem változik a helyzet képe. Urik kiszökésit Plattkó önfeláldozó kifutással védi. A Törekvés megujuló támadásait a Vasas védelem nagyszerű munkával tartotta fel. Azután a Vasas csatársor is kibontakozik, Bánás I. 30 méterről lőtt éles labdáját Dürr szépen védi. A 15. percben Katzer a Siegltöl elvett labdával kicselezi a kifutó Dürrt és a labdát az üres hálóba gurítja. (1 : 0) Ismét kezdve a Vasasok lelkesen támadnak és döntő fölénybe kerülnek. A 42. percben korner­ből Katzer lövi a Vasasok második gólját, amely után a mérkőzés rövidesen véget ér.


    Sporthirlap, 1919. március 3.