magyarfutball.hu

III. Kerület - MÁV Gépgyár 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 9. forduló
játékvezető : Kiss Menyhért
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.10, 22:06 (szerk.: 2022.03.15, 15:51)
    III. ker. TVE — Máv. Gépgyári Sp. K. 4:0 (2:0)

    Határ-u., 2000 néző
    Bíró: Kiss Menyhért

    Az óbudai csapat teljes legénységgel, a Máv Rometh helyén tartalékkal állott fel, ennek tudható be az óbudai csapat fölényes győzelme. A fölényes győzelem azonban nem hű kifejezője a két csapat között erőviszonynak; mert a négy adott goallal semmi esetre sem volt jobb a győztes csapat.

    A mérkőzés általában nem sok élvezni valót nyujtott, mert nivótlan volt, a játékosok fáz­tak és idegeskedtek. Itt-ott lehetett csak egy- egy egészségesebb kombinációt látni — az óbu­dai csapat részéről, míg a Máv. csapata több­nyire lerohanásokkal próbálkozott, ami mind bals.ikerrel járt. A küzdelem sorsát a III. ker. fedezetsora döndötte el, amely Futóval a cen­terben állandóan tólta előre a csatársort és résen volt akkor is, amikor veszélyben volt, a csapat védelme, amely, bár Stark és Híres szerepeltek benne, ma igen gyenge játékot produkált. A csatársorban Kollár és Szabó ér­demelnek csak említést, mert a centerben Hőnich Lajos, bár mint mindig, ezuttal is agi­lis volt, de sokat rontott. Két ízben a kapu előtérből hibázott biztosnak látszó gólt. A jobbszélsőt játszó Ludvig pedig a legtöbbtámadásot effside1 helyezkedéseivel tette tönkre, ugy hogy a biró a mérkőzés folyamán kilenc­szer volt kénytelen megállítani a játékot Lud­vig ofsid helyzete miatt.

    A Máv. csapatában a leggyengébb ember a jobb hátvédet játszó Szecsey volt. aki durva játéka mellett még két gólt is rugott a — saját kapujába. Némileg kielégítő játékot Sebek és Osvald mutattak. Az első goalt Szabó Jenő rúugta, a második pedig Semsei öngólja volt. A második félidőben Hőnich Lajos rugta az óbudai csapat harmadik gólját, mig a negye­dikhez ugyancsak Szecsei segitette őket ön­góllal. A mérkőzés általában fair lefolyásu volt.

    Sporthirlap, 1918. november 18.