magyarfutball.hu

Törekvés SE - III. Kerület 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 7. forduló
játékvezető : Kenessey Géza
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.03, 18:40 (szerk.: 2022.02.04, 10:09)
    Törekvés SE—III. ker. TVE 1 : 1 (1:1)

    Ha­lom-utcai pálya, 1000 néző
    Bíró: Kenessey Géza

    A Törekvés Siegl és Löffler helyén tartalékkal állott fel. A jobb hátvéd helyén Viola, a jobb fedezet helyén pedig Guttmann játszott, bal fedezet Hauszwald volt, a csatár­sor pedig Csermely—Lottka—Rákosi—Csapkai— Bőti összeállításban szerepelt.

    Az óbudai csapat teljes volt. Az első percek­ben ugy látszott, mintha a Törekvés nagy gól­aránnyal nyerné a mérkőzést. Rendkívüli nagy hevességgel feküdt bele a játékba, amelynek a
    3-ik p-ben meg is lett az eredménye. Rákosi beadása Csapkayhoz került, aki a védelmet ki­játszva, védhetlen lövéssel a vezető gólhoz jut­tatta csapatát. Ezután egy sajnálatos incidens történt, amelynek következménye azután telje­sen irrealizálta a küzdelem további eredményét. Az 5-ik p.-ben ugyanis a földön fekvő Hönich Lajost Ging megrugta, amiért a biró Ginget kiállítással büntette. A Törekvés igy alaposan meghendikepelten küzdött tovább, de ennek ellenére sem volt rosszabb ellenfelénél, sőt sok­kal többet támadott s a mezőnyben is jobban tetszett az ellenfelénél. Ging helyét, kiállittatása után, Lottka foglalta el a a csonka csatár­sor igy is sokat ostromolta az óbudai kaput.

    A mérkőzés igen csunya és mélyen elítélendő jelenete, volt a második félidő 26-ik p.-ben az óbudai csapat Kollár nevű játékosának modortalan viselkedése a tisztét teljesítő egyik határ- biróval szemben, akit meg nem ismételhető ocsmány kifejezésekkel illette, a határbírót meg is ütötte. A III. ker.-nél különösen a fedezetsor végzett nagyszerű munkát, különösen Hönich Lajos volt jó, jó, a ki a csapat lelke volt. Kiváló volt Híres és a csatársorban Sterba és Szabó Jenő.

    A Törekvésnél Dürr volt a legjobb, aki sok védhetetlennek látszó gólt mentett. Viola, mint hátvéd jól bevált s jó volt a fedezetsorban Hauszwald, a csatársorban pedig Csermely és Rákosi. A vezető gólt Csapkai rugta a 3-ik p.-ben, melyet a 32 p.-ben Sterba egyenlített ki. A 33-ik p -ben Szabó gyönyörű lövését Dürr bravurral menti, majd a 36-ik p,-ben Csapkai, a 37 p.-ben Csermely hibázik biztos­nak látszó gólt. A második félidőben a Törek­vés majdnem állandó fölénnyel játszott. Az erős mérkőzést Kenessey igen jól és hibátlanul vezetet.

    Sporthirlap, 1918. október 21.