magyarfutball.hu

Törekvés SE - Kispesti AC 2 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 5. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.31, 22:20
    Kispesti AC—Törekvés 3:2 (2:0).

    Halom-utca. 600 néző. Bíró Vértes Imre.
    Heves és mindvégig érdekes mérkőzést vívott a két csapat, s a küzdelemből a szerencsésebb KAC került ki győztesként. A Törekvés uj összeállítással kísérletezett, amely azonban nem felelt meg teljesen a várakozásnak. Hogy a csapat hétről-hétre nem tudja azt a formát ki­játszani, amely tudásának megfelelne, ennek nagy oka abban rejlik, hogy a csapatban nincs meg az az egyetértés, amely a harmonikus munkát lehetővé tenné. Hiányzik a lelkesedés is, amely lendületessé teszi és magával ragadja a játékosokat. A védelemben Dilrr és Siegl já­téka emelkedett ki- Fáradhatatlan volt Ging, mig a csatársor ui összeállításában — Úrik he­lyén Lottka játszott, s ennek helyét a halszé­len Eőti töltötte be — egyenlőre még nem szo­kott össze. A szélsők jó lefutásait a középen nem tudják értékesíteni, s az ellenfél kapuja előtt lövés helyett passzokkal töltik az időt. A KAC mai teljesítményét a legteljesebb elisme­rés hangján kell méltatni.
    A csapat minden egyes tagját áthatotta a lelkesedés és legjobb tudásával igyekezett a győzelem kivívására. Oroszlánrésze van ebben a csapat kiváló kapusának Varga Péternek aki mai védésével ismét tanujelét adta hatalmas tudásának. Bravuros védései az ellenfélnek szá­mos veszedelmes támadását hárították el. A két hátvéd sok igyekezettel játszott, ugyszintén a fedezetsor is. A csatársorban Boldog, Jenny és Jeszmás vezették a támadásokat. A mérkőzés folyamán a Törekvés többet, de Kispest veszé­lyesebben támadott.
    Kispest kezd, de a támadást a Törekvés veszi át és egymásután támadja a KAC kapuját, Varga azonban kitűnő védéssel mindent ment. Későbben változatos és heves a játék. A fél­idő vége felé a KAC is frontba jut; Csapkay kapufa lövése után Jenny leszalad, beadott hosszu labdáját Boldog a hálóba fejeli (1:0). Kezdés után rövidesen a KAC ér el egy ka­pufa lövést, majd a 43. percben Jenny a kifutó Dürr mellett hosszu lapos lövéssel megszerzi a második gólt.
    A második félidőt a Törekvés erélyes táma­dásai vezetik be. A 9. percben Lottka hosszu lövése váratlanul a hálóba jut (2 :1). Fölállás után a Törekvés lerohan és Rákosi 20 méteres lapos lövéssel kiegyenlít, (2:2). A játék további folyamán a Törekvés van fölényben, mégis a 35. percben Horvát hibájából Boldog a győztes gólt lövi.


    Sporthirlap, 1918 szeptember 30.