magyarfutball.hu

III. Kerület - 33 FC 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 3. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.27, 19:58
    III. kerületi Torna- és Vivó-Egylet—»33« Football Club 1:1 (1: 0).

    Bíró: Kenessey.' A »33«-asok jelenlegi legjobb csapatával szemben a III. kerületiek három tartalékkal álltak starthoz, többek között Futó nélkül. Az első félidőben még változatos volt a küzdelem, szünet után azután fölénybe ke­rült a »33« FC- a kapu előtt azonban szokás szerint energiátlan volt. Tizenegyesből szerzik meg a Vivók Kollár révén a vezető goalt, szünet után a »33«-asok is tizenegyeshez jutnak, a büntetőrugást a soha nem hibázó Zsák azonban most hibáz, ugy hogy Boros II. goaljával csak a kiegyenlítés sikerül.


    Az Újság, 1918 szeptember 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.27, 19:54
    33 FC—III. ker. TVE. 1 : 1 (0 : 1).

    Határ-utcai pálya. 1500 nézó. Bíró: Kenessey.
    Mindvégig rendkívül heves iramú, izgalmas és erős, de azért nem durva mérkőzés, melynél az eldöntetlen eredmény nem fejezi ki elég hí­ven az erőviszonyokat. A 33 volt a jóval többet támadó fél, technika és lendület dolgában is szemmel láthatólag felülmulta ellenfelét és csak balszerencséjén és csatárainak idegességén mult, hogy nem hagyhatta el győztesen a pályát. Viszont a III. kerületiek javára kell megemlí­teni, hogy három tartalékkal voltak kényte­lenek kiállani.
    A 33-ban a fedezetsor volt ezuttal a csapat legjobb része. Zloch mellett Boros I. mutat hétről-hétre emelkedő formát és Molnár is meg­találta mint balfedezett igazi helyét. A csatár­sor a mezőnyben igen szép és ügyes kombiná­ciókkal dolgozott, sorra teremtette az ígérkező gólhelyzetekkel, de értékesíteni nem tudta őket. a miben a kapufélfa is néhányszor segít­ségére volt a Vívóknak. Egyénileg Boros II. és Vancsai produkáltak kiválót. A Vívók csapata még nincs egészen fit kondícióban. Különösen a csatársor szürke és erőtlen játéka keltett fel­tűnést. Hőnich, azt hisszük, már végleg kiöre­gedett a csapatból. Jobb volt a fedezetsor, a hol a Futó helyén játszó Breuer elsőrangu erő. Kifogástalan volt a védelem, a melyből Híres magaslott ki.
    Az első félidőben hullámzó és változatos a játék, a mely Kollár révén tizenegyesből a Vívókat juttatta eredményhez. A másodikban a 33 kiaknázatlanul hagy egy tizenegyest, majd döntő fölénybe kerül és hosszu ostrom után végre Boros II. révén kiegyenlít. Kenessey személyében eddig nagyobb mérkőzésen nem szerepelt biró mutatkozott be, a ki figyelemre méltó módon látta el tisztét.


    Sporthirlap, 1918 szeptember 9.