magyarfutball.hu

Budapesti AK - 33 FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 2. forduló
játékvezető : Klug Frigyes

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.26, 23:11 (szerk.: 2022.01.27, 10:14)
    Változás a BAK csapatában. Jelen Lajos és Dolezsál Béla, a BAK két tehetséges játékosa hosszabb szabadságot kapott a katonaságtól s ennek következtében részt vehetnek csapatuk­nak mérkőzéseiben. Ujból elfoglalta he!yét Nagy Ferenc is, aki a »33« FC elleni mérkő­zésben máris kitünően védte a BAK ka­puját.

    Sporthirlap, 1918. szeptember 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.26, 22:48 (szerk.: 2022.02.16, 10:35)
    „33“ FC - BAK 0:0

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Klug Frigyes

    Meglepően egyhangu, unalmas és nivótlan küzdelmet vívott a két csapat, mely végül is a mutatott formáknak legjobban megfelelően eldöntetlen eredményt hozott egy-egy pontot juttatva a küzdő feleknek. A »33«-asok Vancsay I . a BAK Károly és Burián helyén tartalékok­kal állottak fel. A még formájuk legelején tartó csapatok a tikkasztó hőségben rövid néhány perc alatt meglepetésszerüleg ugy letörtek, hogy a hosszú 90 perc alatt egyetlen egészséges tá­madást sem láttunk tőlük.

    Különösen a »33«-asok gyenge formája volt meglepetés, mert csatársoruk a mult heti BTC elleni mérkőzés első félidejében már igen tet­szetős és hasznos játékot produkált, mig ma nyomát se láttuk összjátéknak.

    A BAK jelenlegi összetételében különben is gyenge játékerőt képvisel s ha még meggondoljuk, hogy a csapat lelke Károly is hiány­zott, kezdetleges játékára megkapjuk a kellő magyarázatot. A BAK-ba a két hátvéd Gutwíllig és Székely volt kiváló, különösen ez utóbbi, aki a mezőny legjobb embere volt. A »33«-asoknál csak Zsák és Csárdás játéka érde­mel dicséretet. A csapatok gyenge teljesítmé­nyéhez járult még a biró hibát-hibára halmozó működése ugy, hogy a kiábrándulás teljes volt. A történeti hűség kedvéért említjük meg, hogy Klug biró a »33«-asoknak egy tiszta of.side állásból lőtt gólját előbb gólnak nyílvánította, majd a BAK reklamációjára érvénytelenítette.

    Sporthirlap, 1918. szeptember 2.