magyarfutball.hu

MAC - ÚTSE 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 16. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.19, 19:29 (szerk.: 2022.02.20, 10:59)
    UTSE — MAC 1 :0 (1:0)

    Margitsziget pálya, 1000 néző
    Biró : Schiller Gy

    Váratlan győzelmet aratott az ujpesti csapat a MAC felett A megérdemelt győzelem értékét emeli,hogy azt a MAC otthonában vívták ki. A győztes csapat minden egyes embere hatalmas lelkesedés­sel és odaadással küzdötte végig a mérkőzést. A játék képe mindvégig fair és érdekes lefolyásu volt Az UTSE csapatának képességei csak most — némi pihenő után bontakoznak ki a maguk teljességében — és a tegnapi kezdet után a leg­szebb auspiciumok között indul a tavaszi mérkő­zéseknek. A védelemben eszközölt előnyös válto­zások hatása már tegnap mutatkozott Paksi az uj kapus fejlődőképes erőnek ígérkezik. Igen jól be­vált Minakovits is, aki a jobbhátved helyén árult el biztató kvalitásokat. Dankó a régi megbízható embernek bizonyult. A fedezetsor volt a csapat lelke. Liszák I. megbízható erőnek bizonyult, akit öccse Liszák II. fáradhatatlanul támogatott. Rössler észszerű passzaival vonta magára a figyelmet. A csatársorban főleg a belső trió munkája érdemel említést, a szélsők játéka még sok kívánni valót hagy hátra. Általában a csapat stilusos és tetszetős játékot produkált

    A MAC még messze van rendes formájától. A csapat játékán erősen meglátszik a tréning hiánya. Különösen a csatársor lehetetlensége és szánalmas kapkodása volt az együttes amugy is gyenge telje­sítményéből kirívó. A védelem volt a csapat leg­jobb része. Fehér a kapuban igen sok nehéz lab­dát védett. A hátvédek közül Okaszek volt a nyugodtabb és Szaffka a jobbik.

    Jóval gyengébb volt a fedezetsor, amelyben egye­dül Vigyázó játéka elégített ki, míg Weiner a kö­zép és Jancsár a balfedezet helyén nem felelt meg a hozzájuk fűzött várakozásnak. Leggyengébbnek azonban a csatársor bizonyult. Kombinációknak nyomát sem láttuk és a hosszan előre vagdalt lab­dák rendszerint az ellenfél derekasan küzdő vé­delmének zsákmányává váltak. Egyénileg talán Omelka mutatta a legtöbb igyekezetet.

    Az első félidőben az UTSE kapja hátba a sze­let és ezt a körülményt ügyesen kihasználva, tet­szetős támadásokat vezet a MAC kapuja ellen. Fehér többizben nehéz helyzetben véd, sőt háromízben az ellenfel csatárainak lábáról szedi le a biz­tos gólnak látszó labdákat, Hosszu betegségnek azonban halál a vége! A 43. percben Gally közép­csatár közvetlen közelről menthetetlenül lövi az UTSE győzelmet jelentő gólját.

    Szünet után a MAC a többet támadó fél és csa­tárainak néhány kedvező alkalma nyílik a ki­egyenlítésre. Az idült góliszonyban szenvedő MAC csatárok azonban rendre elhibázzák a kínálkozó helyzeteket, amiben nagy része van az UTSE lel­kes védőjátékosainak. A játék vége felé ismét az UTSE került frontba.

    A győztes csapatban Dankó, Minarovits, Liszák II. és a belső csatárok, a MAC-ban a két hátvéd és Vigyázó játéka érdemel említést.

    Sporthirlap, 1920. február 16.