magyarfutball.hu

MAC - Budapesti TC 3 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 15. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.17, 22:00 (szerk.: 2022.02.18, 10:16)
    MAC — BTC 3:1 (2:1)

    Üllöi-uti pálya, 2000 néző
    Biró: Gerö Ferenc

    Megérdemelt győzelmet aratott a MAC csapata a BTC fölött, bár a piros-fehérek sem voltak roszszabbak ellenfelüknél. A MAC csapata Lenz és Bodnár, a BTC Kőszegi helyén szerepeltetett tartalékot.

    Rendkívül heves iramban kezdi a MAC a mérkő­zést, a harmadik percben Kőszegi II. foultja miatt megítélt szabadrugást Rácz irányítja a BTC kapuja felé, amelyből Vigyázó a tétovázó védelem hibájá­ból a MAC első gólját lövi. A nem várt gól ide­gessé teszi a BTC játékosait s több szabadrugás esik a BTC terhére. Kőszegi II. miatt megítélt ujabb szabadrugást Rácz, a MAC jobbszélsője lövi, a gyengén guruló labdát Stier a kapuba engedi.Továbbra is a MAC van fölényben. A félidő vége felé a BTC rugja egyetlen gólját tizenegyesből. Kocsis egy gólhelyzetben kézzel érinti a labdát s a meg­ítélt tizenegyest Kollár belövi. A lövést, azonban a MAC kapusának Fehérnek védenie kellett volna. Pár perccel a félidő vége előtt ‘ Hajdut égy veszé­lyes foult miatt kiállítja a biró.

    Szünet nélkül kezdik a második félidőt, amely­nek elején közép játék folyik. A hatodik percben Weinert is kiállítja a biró, hogy a játék elfajulását megakadályozza. Ettől kezdve végig igen fair a mérkőzés. A Werner megsérülése után kilenc emberrel játszó BTC lelkes játékba fog s ugyszólván az egész második félidőben ura a hely­zetnek. Ennek ellenére is a MAC ér el ujabb gólt. Omelka leadását ugyanis Kovásznay ismét Stier hibájából góllá értékesíti. A BTC három csatárral továbbra is ostromolja a MAC kapuját, hihetetlen balszerencse kísérte azonban lövéseiket. Az utolsó percekben Horváth elég könnyű helyzetben kézzel üti a kapuba a labdát, amit azonban a biró termé­szetesen nem ad meg.

    A MAC csapata a szezon legjobb játékát produkálta. Különösen a csatársor játszott jól, bár egy kissé félénk volt. Bodnár nélkül a csatársor sokkal sokkal egységesebb lett. Omelka játszott jobbösszekötőt, Kovásznay centert. A fedezetsor fáradhatatlan volt mindvégig, különösen Kocsis és Fodor tűntek ki; Vigyázó a második félidőben kifulladt. A két hátvéd volt a MAC legjobb embere, mig Fehér kapus ismét bizonytalanul védett.

    Á BTC csapatának játéka csak a második fél­időben volt kielégítő. Stier a kapuban oly gyatrán védett, mint egy V. osztályu kapus. Kőszegi II.játszott bátyja helyén meglehetősen durván. Gruber rendes formáját játszotta ki. A fedezetsorban Kanyaurek játszott a legjobban, Szabó csak agilis volt, mig Werner az első félidőben lesántult s végleg kiállt. A csatársorban Hajdu kevés labdát kapott. Dobó—Horváth—Kollár, akik a II. félidő­ben egyedül maradtak a legnagyobb dicséret illeti meg az utolsó percig nem csüggedő játékukért.

    Sporthirlap, 1919. december 22.