magyarfutball.hu

Kispesti AC - 33 FC 3 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 11. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 20:52 (szerk.: 2022.02.17, 13:07)
    KAC — „33“ FC 3:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Klug Frigyes

    A nagyobb technikai készültséggel rendelkező és ennek megfelelőleg a rendkivül nehéz talajon otthonosabban mozgó kispestiek biztosan nyerték ugyan a mérkőzést, de a „33“-asok a mezőnyben mutatott játékuk után igazán nem szolgáltak rá, az aránylag nagy gólkülönbségü vereségre. A KAC mintha egy kissé biztosra ment volna, minek meg­felelőleg a „33"-asoknak a meccs első perceiben mutatott jó játéka meglepte és megzavarta a csa­patot, s csak nehezen tudott lendületbe jönni. Vargának nem volt védeni valója; egy ízben a kapufa mentett helyette egy biztos gólt. A hát­védek ezúttal jól dolgoztak, mig a fedezetsorban Stalmach érdemel dicséretet. A csatársorban mint mindig a Jeszmás—Eisenhofíer—Jeny balszárny dolgozott tetszetősen.

    A „33“-asóknál a közvetlen védelemben a két hátvéd dolgozott agilisan, de Zsák érthetetlen nemtörődömséggel védett, bár a kapott gólokat fitten sem háríthatta volna el. A fedezetsorban Zloch érdemel említést A csatársorban Szánthó és Bosnyákovits voltak a legjobbak.

    Az első gólt Eisenhofíer lőtte az elsö félidő 43. percében egy a kapu előtti nagy tócsában meg­feneklett labdából. Ugyancsak ő lövi a KAC má­sodik gólját a második félidő 9. percében, s Jesz­más szerzi meg a KAC harmadik gólját egyéni kiszökésből a 42. percben.

    Sporthirlap, 1919. november 24.