magyarfutball.hu

Törekvés SE - 33 FC 1 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 10. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. nela: 600
  2. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 19:26 (szerk.: 2022.02.15, 12:32)
    Törekvés —„33“ FC 1:0 (0:0)

    Halom-utcai pálya, 1500 néző
    Bíró: Kiug Frigyes

    A Törekvés teljes csapatával állott ki, ezzel szemben a 33-asok Zsák helyén Lászlót szerepeltet­ték, akinek helyét a csatársorban Csárdás foglalta el. A játék, amely erős iramban kezdődik, a Tö­rekvés fölényét mutatja, de csatársora oly cini­kusan játszik, hogy ellenére a döntő fölénynek, a „33“-ak kapuja alig jut komoly veszélybe. Néha-néha a „33“ is támadásba lép, ám ezek is veszély­telenek, mert bár a kapuig tetszetős kombinációk­kal dolgozik, de itt azután csődöt mondott a tudo­mányuk. A változatos, hullámzó játék 25-dik per­cében Csermely ideális biztos gólnak látszó beadá­sát Lottka félre lövi. A 28-ik percben Csermely veszélyes támadását Oláh bravurosan leszereli. A 30. percben a Törekvés gólt rug, amit a bíró offside címen nem ad meg. A 34. percben Csapkai veszélyes egyéni támadását a tartalék kapus láb­bal szépen szereli. Folytonosan megujuló Törekvés támadások a „33“-ak védelmén törnek meg.

    A következő percekben a „33“ támad, amelynek leszerelését inkább a szerencsének, mint a Törek­vés védelmének lehet betudni. Változatos mezőny­játékkal telük el a félidő hátralevő része.
    A második félidőt a két szélső által vezetett erős Törekvés támadás vezetett be. A 9-ik percben egy veszélyes Törekvés .madás alkalmával László a 33-ak kapusa a földön fekve Micsinait két lábánál kézzel vissza fogja, amiért a bíró 11-est ítél. Ezt Lotka góllá értékesíti. (1 : 0).

    A gól után rá sem lehet ismerni a „33“-akra. Mintha kicserélték volna őket. Hosszu lapos pas- sokkal dolgozva, állandóan a Törekvés-kapu előtt tartják a labdát, támadás követ támadást és bizony Dürnek nemcsak a tudására, de a szerencsére is szüksége van, hogy a folytonos és veszélyesnél veszélyesebb támadásokat meghiusíthassa. Á Tö­rekvés közben csak egyéni kirohanásokkal kísér­letezik, amelyeket Csapkai szépen visz keresztül, de Grüner biztosan szereli ezeket. A 33. percben Vanicsek szép lövését a kapuléc védi, a vissza­pattanó labdát ugyancsak ö lövi, de Dürr szeren­csével párosult bravurral a földön fekve, fejjel kornerre védi. A Törekvés ezután erélyes játékba fog. aminek eredménye pár szabadrugás és végül a 36. percben Guttmann kiállítása. A mérkőzés utolsó perceiben ujból mezőnyjáték folyik, amely­ben a „33“-ak már fáradtak, mégis jobbnak lát­szanak.

    A győztes csapatban jól játszott Dür, Lotka és Csapkai. A „33“-oknál Zloch emelkedett ki. A má­sodik félidőben kimagaslott az egész mezőnyből hasznos és tetszetős játékával. Jó volt Grüner is és Csárdás a neki szokatlan helyen is megállotta a helyét.

    Sporthirlap, 1919. november 17.