magyarfutball.hu

MAFC - 33 FC 1 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 8. forduló
játékvezető : Weisz Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 1.000
  2. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.12, 23:54 (szerk.: 2022.02.13, 13:23)
    MAFC — "33" FC 1:0 (0:0)

    Üllöi-uti pálya, 2000 néző
    Biró: Weisz Ferenc

    A napok óta tartó esőzés folytán felázott talajon szombaton délután mérkőzött a két csapat s hanem is nívós, de érdekes küzdelmük — mint oly gyakran a footballban — nem a jobb, hanem a szerencsésebb csapat győzelmével végződött. Győ­zött a MAFC csapata, de mai játéka mellett For­tuna istenasszony pártolása sem lett volna ele­gendő a győzelem kivívásához, ha oly faktor nem jön a segítségére, mint a mérkőzést vezető biró Weisz Ferenc, aki legutóbb jól bíráskodott, ezuttal indiszponáltan, sőt határozottan rosszul látta el funkcióját, s ami rossz munkáját tetézi, az, hogy hibás ítélkezéseinek hosszu sora a legtöbb esetben a „33"-asokat sujtotta. Igy a második félidő 15.percében a Zsák II. által lőtt „33“-as gólt of-side címén nem adta meg, majd öt perccel később is­mét a „33"-asok sikerrel kecsegtető akcióját akasz­totta meg teljesen indokolatlanul of-side cimén. A biró e hibás ítélkezése után a „33“-as játéko­sok — eléggé helytelenül — vitába elegyedtek vele, kritizálva ténykedéseit, miközben László meg­sértette őt; a biró erre kizárta a játékból. A„33"-asok tiz emberrel játszva is fölényben vol­tak s csak a csapat fegyelmezettlenségén mulott,hogy a meccset nem tudták megnyerni.

    A játék első felében hullámzó a játék, sőt jól kombináló csatársorával valamivel több része is volt a támadásban, de szünet után a „33"-ások döntő fölényben voltak, s minden akadállyal szemben meg is nyerték volna a mérkőzést, ha a csapatban a fegyelem szilárdabb.

    Egyénileg a MAFC csapatában csak Gaug, Egry és Smóling volt megfelelő, míg a Törekvés mérkő­zésén lesántult Gyurkovics,nemkülönben a teljes közvetlen védelem bizonytalanul dolgozott.
    A „33“-asoknál Oláh, Zloch és a reaktivált Baráth voltak jók.

    A MAFC győztes gólját oly módon éri el, hpgy a második félidő 35. percében dr. Smóling szép szabadrugása. Grüner fejét érintve jut a „33“-asok kapujába.

    Sporthirlap, 1919. október 27.