magyarfutball.hu

III. Kerület - 33 FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 4. forduló
játékvezető : Horváth János
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.12, 22:46 (szerk.: 2022.02.13, 13:13)
    III. ker. TVE - „33“ FC 2:0 (1:0)

    Határ­ utcai pálya, 3000 néző
    Biró: Horváth János

    Az eredmény nem egészen hú kifejezője a két csapat közötti erőviszonynak. A III. ker. többet és rendszeresebben támadott ellenfelénél, amely in­kább a védelemben nyujtott elfogadhatót. A játék első részében közel egyenrangunak mutatkozott a két csapat, de a szünet után és főleg Zloch sérü­lése után a Vívók döntő fölénybe kerültek.

    A „33“ FC kezd és azonnal támadólag lép fél. A 10. percben Vanicsek tiszta helyzetből hibáz. Lassan a Vivók is lábrakapnak, hullámzó játék következik, amelynek folyamán mindkét fél csa­társorának több alkalma nyílik eredmény elérésére, de a csatárok határozatlansága miatt meddő ma­radt minden akció. A 37. percben Breuer II. a Vivók balszélsője, gyenge lövést küld a kapura,amelyet Zsák nem is próbál védeni — ehelyett ofTsidet reklamálva — miközben a labda gólba jut. Változatos játék után ér véget a félidő.

    A második félidőben a „33“ FC lendületes tá­madásba fog. A 13. percben Grüner és Zloch összefutott s utóbbi oly szerencsétlenül sérült meg, hogy harcképtelenné válva, a pálya elhagyására kényszerült. Ettől kezdve a „33“-asok visszaesnek.A 40. percben egy a kornervonalról becenterezett labdát Huszár II. menthetetlenül a gólba lövi.

    A Vivók csapatában Stark, Neuherr, Breuer, Hönich játéka érdemel dicséretet. A „33“-ban Zloch játszott kitünően s valószínű, hogy ha a csapata a match folyamán el nem veszíti, lényegesen jobb eredményt ért el. Zsáknak nem voltak meleg hely­zetei: kis flegmával egy góltól megkímélhette volna a „33“ FC-ot. Szánalmasan játszott Kramer jobbszélső, aki állandóan a centerben sétálgatott. Zlochot, aki a fején érzékeny sebet szenvedett,beszállították az Irgalmasok kórházába.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 22.