magyarfutball.hu

Kispesti AC - MAFC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 1. forduló
játékvezető : Ujváry Ödön

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.09, 23:39 (szerk.: 2022.02.10, 12:48)
    A MAFC első bajnoki mérkőzése. Kispesti AC — MAFC. 4:1 (0:1)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Ujváry Ödön

    Szerdán játszotta le a két egyesület a mult va­sárnap elmaradt mérkőzését, amelyet a KAC csa­pata biztosan nyert meg. Az első félidőben igen tetszetős játékot mutatott mindkét fél s a kapuk gyakran forogtak komoly veszedelemben. A MAFC gyors csatárai erélyes támadásokat intéztek a KAC kapuja ellen. Varga kitünően védett, mégis sikerült a MAFC-nak Gaug révén a 20. percben egy hosszú éles lapos lövéssel a vezetést meg­szerezni. A KAC ezután erősen támadott, — főleg Jeny balszélső remekelt a támadások keresztül­vitelében, — ám a lassu belső csatárok rendre hibáztak. A MAFC-nak ebben a félidőben még egy biztos gólhelyzete volt, a veszedelmet azon­ban Varga kornerre hárította el.

    A második félidőben a MAFC csapata teljesen kifuladt, olyannyira, hogy a Kispestiek csaknem az egész félidőben a MAFC térfelében tartózkod­tak. A MAFC-nak még igy is sikerült mintegy 20 percen át a vezetést a kezében tartani. Ekkor már teljesen elkészült erejével a közvetlen védelem s egy kapuelőtti kavarodásból Ernst saját kapujába fejelte a labdát. Uj kezdés után Kispest fokozta az iramot s Boldog jobbszélső faképnél hagyva a védelmet, megszerezte csapatának a vezetést. Két perc mulva a MAFC-nak alkalma nyílott a ki­egyenlítésre. de csatárai alig két lépésről biztos helyzetben hibáztak. A következő percben ismét a MAFC hálójában a labda, amelyet Krebs lőtt be. A negyedik gólt Eisenhoffer rugta a 40. perc­ben. A játék hátralevő idejében is a KAC volt fölényben.
    A KAC csapata máris kitűnő formában van, annak ellenére, hogy tartalék-centerhalfja sehogyan sem vált be. A közvetlen védelem mindvégig biztosan dolgozott, nehezebb munkája csak az első félidőben volt. A fedezetsorban uj játékos a balhalf, aki igen tehetséges erőnek bizonyult. A csa­társor mindvégig lapos passzjátékkal dolgozott. Legjobb része a baloldal; különösen Jeny volt elsőrangu. Ö volt különben a mezőny legjobb embere.

    A MAFC csapata, amig tüdővel bírta, teljesen elfogadható játékot produkált. Védelme jó ideig feladatának magaslatán állott. A halfsorban Landsmann, a csatársorban Gaug, Reick és Teuffel mu­tatott elfogadhatót. Külön dicséret illeti mindkét csapatot a fair játékukért.

    A két csapat igy állt fel:
    Kispesti AC: Varga— Jurcsó, Turi—Stallmach. Recse, Kovács—Boldog, Kónya. Krebs, Eisenhofer, Jeny.
    MAFC: Ginzery—Ernst, Löbl—Landsman, Dvorzsák, Kossár—Reick, Gaug, Imrey, Teuffel, Smóling
    .

    Sporthirlap, 1919 szeptember 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.09, 23:13 (szerk.: 2022.02.10, 12:48)
    MAFC — Kispesti AC mérkőzése az Üllöi-uti pályán közbe jött akadály miatt elmaradt. A matchet szerdán délután 4 és fél órakor tartják meg az Üllői-uti pályán Ujváry Ödön vezetésével.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 1.