magyarfutball.hu

MAC - Budapesti TC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 2. forduló
játékvezető : Schreiner Károly
nézőszámok:
  1. nela: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.03, 21:14 (szerk.: 2022.03.04, 11:12)
    BTC — MAC 2:1 (1:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Schreiner Károly

    A MAC sehogyan sem tud lábrakapni az őszi szezonban. Csatársora, akármilyen össze­állításban szerepelt is eddig, gólképtelennek bizonyult. A BTC, bár a mezőnyben nem lát­szott jobbnak a MAC-nál, a kapu előtt bizto­sabban mozgott és ennek következtében meg­érdemelten nyerte meg a mérkőzést.

    A két csapat általában nem játszott olyan stílust, különösen a második félidőben nem, amely kielégíthetné a nézőt. Rendszertelen, akadozó támadások, rosszul leadott passzok, bizonytalan védőrugások tarkították a játé­kot. Stílust csak a két csapat halfsorában s helyenkint a BTC belső csatársorában fedezhettünk fel. Kitünően működött ismét Winkler a BTC kapuban, mig Fehér ezuttal nem brillírozott.

    Az I. félidőben a BTC támad többet s már a 2. percben eléri a vezető gólt. Szabó hoszszu átadását Pócz szép lövéssel értékesíti. A MAC néhány jó helyzetét egymást meg nem értő csatárai elhibázzák. A II. félidőben az iram nagyon ellanyhul, a játék helyenkint egészen érdektelen. A félidő közepén égy Szaffka kezére felugró labda miatt a bíró 11-est ítél a MAC ellen, amelyet a BTC két­szer rug. Fehér mindkétszer kivédi, de a ráfutó Hajdu a röviden rugott labdát belövi. Brauchler offszeid gólját a bíró nem adja meg. A félidő végén Rácz centeréből Simon egyéni játékkal megszerzi a MAC gólját.

    Sporthirlap, 1920. szeptember 13.