magyarfutball.hu

III. Kerület - Budapesti TC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 16. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 22:01 (szerk.: 2022.03.29, 15:27)
    III. ker.TVE - BTC 1:0 (0:0)

    Határ-utcai pálya, 1500 néző
    Bíró: Biró Sándor

    A BTC nagv ambícióval indult a küzdelembe; hosszabb szünet után Kanyaurek is játszott; a mutatott játékbeli készségük azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy a győzelmet megszerezzék, vagy a meccset még csak eldöntetlenné is tegyék.

    A III. ker. megérdemelten jutott első tavaszi győzelméhez, mert mindenképen jobbnak bizonyult ellenfelénél. A győzelem kérdésében döntően beleszólt a csatársorok közti különbség, amely a budai csapat javára billentette a mérleget.

    A III. ker. TVE csapatában Szabó Jenő ezuttal régi helyén szerepelt: hátvédet játszott. A fedezetsorban Kléber kitűnő játékot produkált és nagy része van a győzelem megszerzésében. A csatársorban most is Palcsek tűnt ki.

    A BTC-ben Kőszegi ezuttal is durván játszott. (A változatosság kedvéért Palcseket rugta hátgerincen.) Kanyaurek nagy erőt ad a BTC-nek, a két szélső half ellenben gyengének bizonyult. A csatársor jól kombinál, de gólképtelen. S ez mingent megmagyaráz.

    A játék folyamán általában a III. ker. a többet támadó fél, eredményt azonban csak a második félidő 19-ik percében tud elérni: Palcsek megszökik és a labdát védhetetlenül a hálóba helyezi. A BTC ezután kísérletet tesz arra, hogy az eredményen változtasson, ez azonban nem sikerül neki.

    Sporthirlap, 1922. március 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.04, 16:46
    Határ-u. — Bíró: Bíró Sándor.

    A teljesen egyenrangú ellenfelek küzdelméből a szerencsésebb III. ker. került ki győztesként.
    A honi pálya, a fanatikus helyi közönség és a végküzdelemben a mindenképen győzni akaró piros-fehérek ellen szegődött szélvihar megakadályozták a piros-fehéreket a reájuk nézve oly fontos pontok szerzésében. Pedig szívvel-lélekkel küzdöttek, sőt a második félidő utolsó 10 percében valósággal a kapuhoz szegezték szívósan védekező ellenfelüket, de hát nem volt, aki gólt lőjön.
    A III. ker. legjobb része a közvetlen védelem, főleg Szabó Jenő. A halfsor agilisán, lapos labdákkal dolgozott, de idő előtt kifulladt. A csatársorban Palcsek volt jó, míg Schwarcz gyors lefutásai igen sokszor használhatatlan beadásokkal zárultak.
    A BTC-ben Kőszegi II. — bár túlerélyesen játszott — Kanyaurek és Pótz váltak ki, míg Tapoly és Hajdú hasznavehetetlen volt.
    Vehemens BTC-támadásokkal indul a játék, de Pótz, majd Tichowsky lövése kapu mellé kerül. — Majd Palcsek vezet szép támadást, de társai respektálják Kőszegi II. erélyes játékát s így a labda legtöbbször az ő martaléka. A 26. percben Kőszegi II. vesén rúgja Klébert, aki rövid fetrengés után tovább játszik. A játék ellaposodik, a durvaságok mind gyakoribbak, de az elfajulást az erélyes bíró meggátolja.
    Helycsere után mindkét csapat váltakozva, veszélyesen támad, de Palcsek és Neuhausz mindent mentenek. A 20, percben Kőszegi II. és Orbán összefutnak, Palcsek ügyesen kihasználva a súlyos védelmi hibát, megszökik és 8 m.-ről védhetetlen gólt lő a kapu felső bal sarkába. BTC tovább küzd, Rauchmaul helyet cserél Tichovszkyval, de úgy ő, mint Pótz kapu fölé lőnek. III. ker. mind jobban védekezésre szorul. A 43. percben BTC kornert ér el. 20 ember a III. kerületi kapu előtt; de 3 lövés is emberről pattan vissza.

    III. ker. TVE: Neuhausz, Szabó, Steinitz, Nagy, Kléber, Khek, Weisz, Horváth, Palcsek, Kovásznáy, Schwarc.
    BTC: Palcek, Orbán, Kőszegi II., Szabó, Kanyaurek, Rauchmaul, Hajdú, Schveng, Pótz, Tichovszky, Tapoly.

    Nemzeti Sport, 1922.03.27.