magyarfutball.hu

Törekvés SE - Kispesti AC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 8. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: erdosor
    2018.09.24, 14:38 (szerk.: 2018.09.24, 20:06)
    Halom-utca. Bíró: Szüsz Hugó.

    Azonnal a KAC támad, azonban csatársora nélkülözte a későn érkezett Eisenhoffer beállítása után már véglegesen átveszi a támadást. Állandóan frontban volt. Játéka azonban nem lehetett eredményes, mert eltekintve Norik gyenge játékától, elkövette azt a taktikai hibát, hogy halfsora teljesen támadásra adta magát. A 42. percben Hirzer egy hosszan előadott labdával kiugrik az őt elfogni akaró tétovázó Saguly mellől s a kapuját elhagyó Varga mellett gólt lő.
    A II. félidőben a KAC energikus támadásai egymást követik, a Törekvés fejét veszti. Tétovázását ügyesen kihasználja a KAC. Az 5. percben Eisenhoffer lefut a kornervonalig a labdával, centerét Csontos fejjel a kapura továbbítja. Dürr fogja a labdát, de elesik. A körülötte keletkező tumultusban Csontos a labdát gólba nyomja (1:1). Továbbra is a KAC támad s a 12. percben Norik beadásából Csontos újabb gólt lő. A Törekvés erre elkeseredett támadásokkal felel. Eisenhoffer a halfsorba vonul. Ez a taktikai hiba adta meg a Törekvés részére a kiegyenlítés lehetőségét. A KAC 4 csatázóval már nem produkálhatott eredményes játékot, pedig gólképesebb volt, mint a Törekvés, a támadások meghiúsítására pedig még a megerősített halfsor sem bizonyult eredményesnek. Pár támadás után teljesen visszaesik. Hiába menti a kapuban álló Saguly a biztos gólnak látszó labdát, a kiegyenlítés már nem maradhat el. A 43. percben a Törekvés-csatárok a kapuig viszik a labdát, pár passzolás és a kavarodásban magát elvető Varga mellett Kautzky gólt lő. További támadások mindkét fél részéről eredménytelenek.
    A mezőny legjobb embere Eisenhoffer volt. Mellette a KAC-ból még Raix, Stallmach és Boldog végeztek jó munkát.
    A Törekvésből a csatársor és Horváth, Siegl játéka érdemel dicséretet.

    KAC: Varga—Saguly, Mihalek—Raix, Stallmach, Sándor—Boldog, Kikinger, Csontos, Eisenhoffer, Norik.
    Törekvés: Dürr—Vass, Horváth—Csermely, Pruha, Siegl—Szánthó, Kautzky, Wetzer, Hirzer Weisz.

    Nemzeti Sport, 1921.11.21.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.24, 14:29 (szerk.: 2018.09.24, 20:04)
    A Törekvés-KAC mérkőzés elmaradt, minthogy Nagy László bíró a Halom utcai pályát nem találta mérkőzés lejátszásra alkalmasnak.

    Nemzeti Sport, 1921.11.14.