magyarfutball.hu

Budapesti TC - III. Kerület 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 8. forduló
játékvezető : Szeiff Aladár
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 500
  2. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 19:38 (szerk.: 2022.03.26, 14:42)
    BTC - III. ker. TVE 2:0

    Mille­náris pálya, 500 néző
    Biró Szeiff Aladár

    Csodálatosan változó a BTC játéka. Van olyan mérkőzése, amikor minden egyes játékosa nemcsak teljes tudásá­val, hanem lelkesedéssel és ambíció­val is megy a küzdelembe, viszont a legtöbb mérkőzésen unottan, fásultan, kedv és szív nélkül játszik az egész csapat.

    A III. ker, elleni meccs az utóbbiak közül való volt. S ha a szerencse nem siet a segítségére, két erősen offszeid izü gól képében, ugy ezuttal sem számolhatnánk be BTC győzelemről.
    A nehéz talaj, ugylátszik leginkább a mérkőzés biráját hendikepelte meg, aki „lekésett" a legkritikusabb helyze­tekről. A csapatok viszont a talajon elég jól mozogtak, s ugylátszott, hogy a mély talaju öreg millenárisnak ár­tott legkevésbBé a napok óta tartott havazás.

    A mérkőzés — a relatíve jó talaj ellenére — sem volt élvezetes, mert a BTC színtelen játéka sem sarkalta jobb játékra a Vivók együttesét. Az óbudaiaknak, ugylátszik, ezuttal ősszel van a pechsériesük, mert seho­gyan sem tudnak lábrakapni. Pedig a csapat tavaly óta nem sokban válto­zott, csupán energiáját és a gól előtti biztonságát veszitette el. Csatársorában még a máskor jó Horváth is tehetet­len, Hegyi dolgozik egyedül, de ered­mény nélkül. Schwarcz ezuttal is gyengén szuperált. A halfsorban a szélsők szintén nagyon szürkén ját­szanak, s közöttük kárbavész Kléber minden igyekezete. A csapat egyedüli megbízható része a védelem, ez azon­ban nem végezheti el a góllövést is a csatárok helyett.

    A BTC-ben néha-néha felcsillant a már régebben konstatált stílus nyoma, általában azonban egységről nálunk sem lehet beszélni. Jó volt a két szélső s javuló formát árult el Tíchovszky, Pócz és Schweng voltak az okai a támadások gyakori megszakításának. A halfsor Rauchmanl nélkül nem tudja biztosítani a csatári és védelem közötti kapcsolatot; a védelem azonban még mindig elég jó és megbízható ahhoz, hogy különösebb veszély ne érje a piros-fehérek kapuját. A védelem lelke Kőszegi II. és Horváth, aki a halfok közt az egyedüli, aki védelmi feladata mellett a támadásról sem feledkezik meg.

    A játékban a BTC van fölényben, az első félidőben azonban nem ér el eredményt. A II. félidő 21. percéhen Szántó centerét Pócz lövi a gólba. Pár percre rá a Szántót csunyán gán­csoló Steinitzet kiállítja a bíró. A Vívók 10 emberrel is szorongatják a BTC kapuját, de eredményt nem érnek el, ellenben az utolsó percben a jobb­szárny támadásából Pócz megszerzi a második gólt.

    Sporthirlap, 1921. november 14.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.24, 14:06 (szerk.: 2018.09.24, 19:57)
    Millenáris-pálya, Bíró; Szeiff.

    Erős, durvaságokba vesző játék indult, amit elsősorban a pálya kissé síkos volta okozott. A játék elején mindkét csapat legénysége meglehetősen bizonytalanul mozgott. A többet támadó fél a BTC volt, de a budaiak elsőrangúan dolgozó védelme leszereli a támadásokat. Ezzel szemben a BTC védelem gyengeségéi a céltalanul kapkodva, összjáték nélkül dolgozó, de egyénileg sem nagyon jó budai csatársor nem tudja kihasználni, a legjobb gólhelyzeteket nem értékesíti. A félidő vége felé érdekes és változatos játék fejlődött ki, anélkül, hogy bármelyik csapat eredményt tudna elérni.
    A második félidő képe ugyanaz, csak a BTC mulat céltudatosabb játékot, amelynek eredménye a 21. percben Pócz jobbszélső által lőtt gól lesz. A III. kerületiek a gólt offside miatt igazságtalannak tartják s talán ennek a hangulatnak volt az eredménye, hogy a közönség is, meg a játékosok is idegességükkel előkészítették a botrányt. A 28. percben a bíró a budaiak jobbfedezetét durva játék és bírósértés miatt kiállítja. Mayherr elhagyja ugyan a pályát, de a bírót, meg a közönséget is szinte tüntetően és hangosan tovább sértegeti. Ezután a budaiak támadnak többet, állandóan ellenfelük kapuja előtt vannak, de ügyetlenül és főleg eredménytelenül mozognak. BTC kétszer fut le még, az első lefutást leszerelik, de a második alkalommal az erősen offsideben álló jobbszélső beadását Pócz a sarokba helyezett gyönge lövéssel megint gólba küldi a mérkőzés legutolsó percében. Szeiff bírónak ez a második gól határozottan erős tévedése volt.
    A vesztes csapatban a közvetlen védelem jó volt, a gólokról nem tehetnek, a fedezetben Kléber nyújtott elfogadhatót, a csatársor minden embere egyaránt rossz volt. A BTC-ben Kőszegi és új emberük: Orbán volt ezúttal gyenge. Legjobban Szabó középfedezet, Hajdú és Pócz játszott.

    BTC: Palcsek—Kőszegi, Orbán—Gruber, Szabó, Horváth—Hajdú, Pócz, Schwenk, Tikovszky Szánthó.
    III. ker.: Neuhaus—Harzer, Steinitz-Mayherr, Kléber, Keck—Telkes, Horváth, Stern, Hegyi, Schwarcz.

    Nemzeti Sport, 1921.11.14.