magyarfutball.hu

Törekvés SE - III. Kerület 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 5. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.23, 15:22 (szerk.: 2022.03.24, 15:23)
    Törekvés SE - III. ker. TVE 3:0 (0:0)

    Halom-utcai pálya, 1500 néző
    Bíró: Schiller Gyula

    Váratlanul nagy gólarányu győzel­met aratott a Törekvés csapata, a III. ker. TVE felett. A honi pálya, de a közönség buzdítása is nagyban segí­tette a győzelem elérésében. A csapat fegyelmezettebb és jobb volt ellen­felénél. Különösen az első félidőben láttunk tőle ideális szép játékot. Hogy a Törekvés az első félidőben nem tudott eredményt elérni, abban orosz­lán része volt Neuhauz kapuvédőnek, aki a biztos gólnak látszó lövéseket bámulatos könnyedséggel tette ártal­matlanná.

    A győztes csapat legjobb része a közvetlen védelem volt Vass jobbhátvédö különösen felszabadító rugásai­val végzett hasznos munkát. A halfsor és egyuttal a mezőny kimagaslóan legjobb embere Hajós középsőfödözet volt. Helyezkedése és passzai legjobb centerfedezeteink közé sorozzák. Méltó segítőtársa volt Siegel balhalf. A csa­tárok közül a szélsók pontos centerezésükkel, az összekötők éles lövésük­kel tűntek ki. A Vivók csapata csupán az első félidőben elégített ki. A Prá­gából hazajött Oláh ha felesleges durvaságairól leszokik, hasznos tagja lesz csapatának. A halfsorban Hara szürkén, de hasznosan játszott. Kléber agilitásával, Schvitzer durvaságaival vonta magára a figyelmet. A csatár­sorban hiányzott a kitiltott Hegyi,akit Göttler nem tudott kielégítően helyet­tesíteni.

    Horváth és Svarek a mezőnyben hasznosan dolgoztak, de a kapu előtt határozatlanok voltak. Törekvés táma­dással indul meg a játék. Hirzer lerohanása veszélyes helyzetet teremt a Vivók kapuja előtt. Azonban Micsinai jó helyzetből kapu fölé lő. Továbbra is a Törekvés támad. A 25-ik percben a földön fekvő Oláh a büntetési terü­leten belül kézzel lefogja Micsinait és megakadályozza a biztos gól elérésé­ben. A biró azonban nem itél tizen­egyest, hanem tovább engedi a játékot. A 30-dik percben Siegel éles lövését Harer kézzel leüti, a megítélt tizen­egyest Hajós góllá értékesíti. Továbbra is a Törekvés támad.

    Hirzer lefutását a Vivó védelem a büntetési területen belül gánccsal akasztja meg. Siegel 11-ese, a Törekvés második gólját eredményezi.
    A tizenegyes ellen a Vívók élénken protestálnak, aminek következménye Schvitzer kiállítása lett. A második gól teljesen visszaveti a Vivók csa­patát. Nem került tehát nehéz munkájába a Chambre-nak Vetzer beadásá­ból a harmadik gólt lőni.

    Sporthirlap, 1921. október 10.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.21, 10:26 (szerk.: 2022.03.24, 15:23)
    Halom-u.
    bíró: Schiller.

    Az első félidőben némi Törekvés-fölény, gyönyörű csatárjátékkal, de a sorozatos gólhelyzetek kiaknázatlanul maradtak, III. ker. szélsői révén vezet néhány támadást, de minden veszély nélkül, úgy hogy míg Dürrnek semmi dolga sem volt, addig Neuhausz több lövést, de főleg centerezést szépen fogott.
    A második félidő elején Micsinai megszökik, de biztos helyzetben az elbukó Oláh átöleli lábát, s így Neuhausz könnyen teszi a támadást eredménytelenné. (Schiller bíró nem látta és nem ítél 11-est.) A Törekvés-közönség erős fütyülése és lármájára a bíró a játékot néhány percre felfüggesztette. A 12. percben Stiegl 30 m.-es éles lövése 16-oson belül Harrer felsőkarjára jut, — a bíró 11-es-t ítél, — úgy a közönség, mint a III. ker. játékosai tiltakozása ellenére, — amit Wetzer gólba lő. Egy perccel később Hirzer lefutását, Switzer szabályosan szereli le — de a bíró 11-est ítél és a feleselő Switzert kiállítja, Wetzer a 11-est másodszor is gólba lövi. — A III. ker. teljesen letörve folytatja a játékot, amit a Törekvés kihasznál és a 22. percben Weisz beadásából Chambre gólt lő. A labda Neuhausz kezéről pattan a hálóba. — A félidő további részében a játék meglehetősen eldurvul, de minden komolyabb incidens nélkül végződik.

    Törekvés: Dürr—Vass, Horváth— Parragh, Hajós, Stieg—Wetzer, Chambre, Micsínai, Weisz, Hirzer.
    III. ker.: Neuhausz—Oláh, Harrer —Switzer. Kléber. Berecz—Schwarz, Göttler, Svarech, Horváth, Weisz.

    Nemzeti Sport, 1921.10.10.