magyarfutball.hu

Zuglói AC - MAFC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 8. forduló
játékvezető : Nyúl Dezső
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 22:05 (szerk.: 2022.04.07, 09:00)
    MAFC: Bartzer— Ruprich, Gruber— Alm, Müller, Flavas— Reick, Gaug, Lukáts, Kelly, Gyuricskó.
    Zugló: Eitner—Payer, Zvolenszky— Czéh, Pálfy, Hajdu— Steiner, Rácz, Sefcsik, Bán, Newmayer.

    Nemzeti Sport, 1922. november 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 22:03 (szerk.: 2022.04.07, 09:00)
    MAFC - Zugló 2:1 (0:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Nyul Dezső

    Megérdemelt győzelmet aratott a technikusok szimpatikus csapata régi másodosztályu riválisa, a Zugló felett. A csapat, amely legutóbbi meccsén igen bágyadtan és puhán játszott, végre rátalált önmagára s játékában szint és lendületet fedezhettünk fel. Ez örvendetes tény felidézéséért az oroszlánrész kétségtelenül a csapat legjobb emberét, Reik jobbszélsót ilieti, aki félévi külföldi távollét után családi ügyben (házassága alkalmából) tartózkodván a fővárosban, „beszállt" a csapatba s gyors lefutásaival, szép beadásaival magával ragadta az egész csapatot. Mellette Gaug is kiválót nyujtott, mig a többi csatár ezuttal szürkén játszott. A fedezetsorban Müller volt a legjobb; hibátlanul dolgozott a Barczer—Rupricht— Gruber közvetlen védelem is.

    _ A Zuglóban ezuttal éppen a csapat főerőségének tartott közvetlen védelem mondta fel a szolgálatot. Eitner kapus a gólt feltétlenül védhette volna. Payer megfelelt, ellenben Zwolenszky feltűnően bizonytalan volt; a második gól az ő sulyos helyezkedési hibájának volt a következménye. A halfsor mérsékelt formában játszott. A csatársorban csak Sefcsik jelentett veszélyt, de gyenge partnerei miat teljesen magára hagyva nem tudott veszélyes lenni.

    Az első félidőben a MAFC játszik széllel támogatva, s ennek megfelelően állandóan erősen támad. Az első gólt a 30. percben éri el a MAFC: Gyuricskó éles lövését Eitner a saját kapujába üti.
    A második félidőben a Zugló kapja a kedvező oldalt,s az első negyedórában frontban is van, de azután ismét a MAFC veszi at a támadó szerepét és a 20. percben második góljához jut oly módon, hogy egy 25 méteres szabadrugás után Lukács a hibásan helyezkedő Zwolenszky és a kifutó kapus mellett gólt fejel. Ezután a Zugló is erősen belefekszik a játékba s egy perccel a befejezés előtt sikerül is Rácz révén a vereség arányát enyhítenie.

    Sporthirlap, 1922. november 6.