magyarfutball.hu

Vasas - MAFC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 6. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.04, 22:14
    Vasas: Nyerges— Zatykó, Stengl— Kellhein, Gottlieb, Sztojka— Katzer, Takács, Jelinek, Szentmiklóssy, Himmer. MAFC: Bartzer— Ruprich, Gruber— Alm, Müller I., Havas— Gárdonyi, Müller II., Lukáts, Kelly, Gyuricskó.

    Nemzeti Sport, 1922. október 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.04, 22:12 (szerk.: 2022.04.05, 09:34)
    Vas- és fémmunkások SC — MAFC 2:1 (1:1)

    Üllői-ut
    Biró: Gerő Ferenc

    A Vasasok az egész szezon folyamán kitünően szerepeltek, első győzelmüket mégis csak a mai mérkőzés hozta meg a részükre. De csaknem elmaradt ez a siker is. A csapatot ugyanis annyira lehangolta a MAFC- nak, Nyerges hibájából elért kiegyenlítő gólja, hogy csak a MAFC két összekötőjének erélyesebbnek kellelt volna lenni a kapu előtt s már is balul végződött volna a mérkőzés.
    A játék mindvégig élvezetes és nívós volt mindkét részen. Kezdés után a Vasasok vannak frontban, veszélyesen támadnak s a 17 percben Katzer beadásából Szentmiklóssi lövi a vezető gólt. De nemsokáig tart az öröm a Vasasok körében, mert a 21 percben Lukács hosszu éles lövése Nyerges hibájából a hálóba jut. A félidő hátralevő része változatos erős tempóju, több gólhelyzettel tarkítva.
    A második félidőben eleinte a MAFC támad. Kely biztos gólhelyzetet hibáz, majd a Vasasok kerülnek fölénybe. A 24. percben kavarodás a MAFC kapu előtt s Katzer. a hozzákerült labdát gyengén a hálóba juttatja. Ezután a MAFC erősen támad s közben Lukács szép lövése a kapu fölé kerül. Az utolsó percek a Vasasoké. Himmer jó helyzetbe kerül, de lövés helyett átadja a labdát Takácsnak, aki a kapu mellé lő.

    A Vasasok csapatában a védelem oszlopa ezuttal is Zatykó volt. A fedezetsor kifogástalanul látta el feladatát. Kelhein volt a legjobb, de feleslegesen faultolt. A csatársor ezuttal is az összjátékot forszírozta. Himmer tulsokat volt offsied-helyzetben s ezáltal a támadásokat megakasztotta. Szentmiklóssi és Jellinek játszott a legjobban.

    A MAFC-ban, mint rendesen, most is a közvetlen védelem volt a legjobb része a csapatnak. Egy hibát ejtett csupán, s az egy gólba került. A fedezetsorban Müller és Havas, a csatársorban Lukács emelkedett ki.

    Sporthirlap, 1922. október 23.