magyarfutball.hu

Törekvés SE - III. Kerület 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 6. forduló
játékvezető : Kiss Tivadar
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.04, 21:30
    III. ker.: Neuhaus— Harrer, Szabó— Nagy, Kléber, Kovásznay— Pless, Horváth, Palcsek, Skvarek, Schwitzer. Törekvés: Lantos— Horváth, Vass—Pruha, Hajós, Siegel— Szántó, Kauczky, Palkó, Hirzer, Weiss.

    Nemteti Sport, 1922. október 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.04, 21:09 (szerk.: 2022.04.05, 09:26)
    III. ker. TVE — Törekvés 2:1 (0:1)

    Halom-utca, 1000 néző
    Biró: Kiss Tivadar

    Megtört a jég. A kitűnő formában levő III. ker. biztosan győzött a hanyatló Törekvés felett. A III. ker. a mai összeállításában és ésszerű, agilis, lelkes játéka alapján csapataink legjobbjai közé sorozható. Csatársorából csupán az akciók gyorsabb keresztülvitele és a sűrűbb kapura való lövés hiányzik. A csapat többi része jobb, mint valaha.

    A Törekvésnél csupán a védelem nyujtott elfogadhatót, a halfsort régen láttuk ilyen gyengén játszani, csatársora pedig leginkább a kapu előtt tanusított gyakori ügyetlenkedéseivel vonta magára a figyelmet. Az egész csapat megrokkant s ha sürgős változások nem történnek és alaposabb tréningbe nem fogják a csapatot, ugy a hátralevő mérkőzésekben kevés sikerre számíthatnak Kőbányán. Meg kell még jegyeznünk, hogy a csapat tulságosan latba veti fizikai erejét, aminek ezuttal elsősorban Kléber vallotta a kárát. Ugy lerugták a jeles centerhalfot, hogy ájultan vitték le a pályáról.
    A játékot a III. ker. TVE 10 emberrel — Neuhaus nélkül - kezdte. A Törekvés nagy rössel feküdt a játékba, aminek eredményeként Palkó center leadásából Hilzer már a 4-ik percben gólt lőtt. A 10-ik percben Neuhaus beállt, Skvarek pedig, aki addig helyettesitette, elfoglalta eredeti helyét a csatársorban. Ettől kezdve a III. ker. bátran, szivvel-lélekkel küzdött, minden egyes embere a legjobbat nyujtotta.

    A játék állandó III. ker. fölény mellett is változatos, izgalmas volt. Nívó tekintetében ugyan nem állotta ki a legszigorubb kritikát, érdekesség dolgában ellenben semmi kívánni valót sem hagyott hátra. Lantos kapuja többször forgott veszélyben, mint Neuhausé, mégis utóbbinak voltak nehezebb védései, ami a Törekvés csatárainak nagyobb lövőképességét dicséri. A III. ker. kiegyenlítő gólját a II. félidő 13-ik percében kapu előtti kavarodásából Palcsek fejelte.

    A III. ker. csatársora könnyen hatolt át a Törekvés halfsorán, a győztes gól azonban sokáig váratott magára. Végre a befejezés előtt Pless kitűnő beadásából Palcsek fejeli a győztes gólt. Egyénileg elsősorban Klébert kell kiemelnünk, aki legjobb napjaira emlékeztető formát játszott ki. Jó segítőtársa volt Nagy és Kovásznay. A csatársorban Pless jobbszélső volt a legveszélyesebb. Kitünően fut, jó beadásai vannak, a melyeket azonban a belső csatárok sorrá eltaktikáztak. Palcsek és Horváth erélyes, áttörő játékosok. A jobbszárny ma kevésbé érvényesült. A Szabó-Harrer hátvédpár — különösen Szabó — erősen állott a lábán. Neuhaus kifutásai nem mindig sikerültek, attól eltekintve kitűnő volt.

    A Törekvésben csupán Hajós végzett jó munkát. Kár, hogy gyakran faultol. Siegl nagyon gyenge volt; a Pless—Palcsek szárnyat teljesen magára hagyta. A csatársor tullanyhán játszott. Weisz és Hirzer csak nagy ritkán jutottak át a halfsoron, igaz, hogy nagyon vigyáztak rájuk. Hirzer ettől eltekintve is gyenge volt. Palkónak az ifjusági csapatból előrukkolt , centernek még sokat kell tanulnia, ha az I. csapatban jól akar szerepelni, a faultolás terén azonban már is szép eredménnyel dolgozott. Kautzky—Szánthó nagy igyekezettel és fairen játszott. A védelemben Vass sokat mentett. Lantos a kapott gólokat nem védhette. Volt néhány szenzációs védése.

    Sporthirlap, 1922. október 23.