magyarfutball.hu

III. Kerület - Budapesti TC 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.04.04, 11:58
    Borzalmas családi jelenetnek voltak tanui a III. ker.—BTC-meccs szemlélői. A III. ker. 11-eshez jutott és cantercsatára, Palcsek lövi a labdát a BTC kapusának, aki szintén Palcsek, sőt bátyja is a másiknak. A BTC rosszat sejtett, mert tavasszal a kis Palcsek nem átallott gólt rugni bátyja kapujába, azonban ezuttal győzött a testvéri szeretet, nem ment be a labda. „Egy már úgyis benn van", — mondhatta magában az ifju Palcsek.

    Nemzeti Sport, 1922. október 4.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 20:52
    III ker.TVE: Neuhaus, — Harrer, Szabó — Nagy, Kléber, Schwitzer, — Plesch, Horváth, Palcsek, Schwarek, Schwarcz.
    BTC: Palcsek, — Orbán, Geschlecht — Zettlmayer, Kanyaurek, Rauchmal — Schneveisz, Hajdu, Pócz, Schweng, Szántó.

    Nemzeti Sport, 1922. október 2.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 20:28 (szerk.: 2022.04.04, 12:34)
    III. ker. TVE - BTC 1:0 (1:0)

    Határ-utcai pálya, 2000 néző
    Biró: Vágó Zoltán

    Megérdemelt győzelmet aratott a Vivók csapata a hétről-hétre változó formát mutató BTC fölött. A játékidő nagy részében övé volt a támadó szerepe, a mezőnyben komoly tréning tanuságaképen a rövid, lapos passzjátékot kultiválva közelítették meg csatárai a BTC kapuját, de az akciók sikeres befejezésével rendre adósak maradtak.

    Neuhausnak nem volt egyetlen komoly védeni valója sem. A két hátvéd, Harrer és Szabó hibátlanul látták el feladatákat. A fedezetsor lelke Kléber volt, de megfelelt Nagy és Schwitzer is. A csatársor, különösen a belső trió a mezőnyben valóban tetszetős passzjátékot folytatott, az ellentél kapuja előtt azonban csak Horváth tudott veszélyes lenni, a többiekből hiányzott a szükséges energia.

    A BTC kapuját Palcsek védte — jól. A hátvédek, Orbán és Geschlecht, keménykötésü, labdabiztos játékosok, kár hogy tulerélyesek, sőt erőszakosak, ami ezuttal Geschlecht megérdemelt kiállítására vezetett. A fedezetsorban Kanyaurek, bár eléggé jó, messze van már régi nagy formájátó. Jól mozgott a tartalék Zettelmayer. A csatársorban ujra játszott Schweng — mérsékelt sikerrel, aminthogy az egész csatársor játéka ma alacsony nívón mozgott.

    A III. kerület győztes gólját Horváth révén éri el, akinek fejese az első félidő 13. percében talál utat a BTC kapujába. Ebben a félidőben még egy kedvező alkalma van a III. kerületnek eredmény elétésére, de a Skvarek lefaultolása miatt megítélt tizenegyest Palcsek, rosszul találva a labdát, saját testvérbályja kezébe gurította.

    A második félidőben mindkét csapatnak van alkalma gólszerzésre, de Horváth hatalmas kapufalövésén kívül egyéb feljegyzésre érdemes már nem történik.

    Sporthirlap, 1922. október 2.