magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - VAC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 21. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.25, 20:31
    Zugló VII. ker. AC-VAC
    1:1 (1:0).
    Mind a két csapat beérte a döntetlen eredménnyel.
    VAC: Fischer— Grosz II.,Singer — Breuer II., Weisz, Hermann — Haar, Havas, Boros II., Lébi, Ivanovszky.
    Zugló VII. ker. AC: Eitner — Juhász, Blaskó — Pollák, Pálffy, Ellinger — Vaczek, Kittl, Sefcsik, Hajdu, Neumayer.
    —Üllői-uti pálya. — 2000 néző. — Bíró: Iváncsics Mihály. —

    A VAC kezd

    s azonnal heves iramu középjáték fejlődik ki. Majd Neumayer fut le, centerét Sefcsik mellel fogja s éppen lőni készül, amikor Fischer önfeláldozóan a lábaira veti magát és magához kaparintja a labdát. Sefcsik Hajduhoz passzolja a labdát, a veszélyes helyzetet Fischer kifutással tisztázza. (7. p.) Ezután Hermann megsérül és kiáll. Erőtlen VAC-támadás után Vaczek fut le, de beadását Fischer fogja, majd a Kittl passzát Vaczek a kapu mellé lövi. A 14. percben Lébi szökteti Ivanovszkyt, aki offszeidről lefut, s centerez, de Lébi kapu mellé lő. Ivanovszky következő lefutását Pollák szereli le. A Zugló nyomul fel ezután, de Neumayer elhibázza a labdát. (20. p.) Miután Hermann visszatér a pályára, Lébi jó helyzetben kitör, de a Zugló védelme erélyes akcióval leszereli. A 22. percben Lébi tizennyolc méterről egy szabadrugást a kapu fölé lő. A Zugló nyomul fel ezután, de Hajdu éles lövése messze elkerüli a kaput. Weisz és Ivanovszky hosszu lövését könnyen védi Eitner. A 26-ik percben Vaczek kornert erőszakol ki, a sarokrugást ugyanő lövi. A labda érintés nélkül jut a hálóba. A bíró természetesen nem ítél gólt. Zugló ujabb kornerét Fischer előbb kiejti, de azután fogja.
    Pálffy ismét frontba dobja Zuglót, de Sefcsik egy jó helyzetet offszeiddel akaszt meg. A 35.percben Neumayer megsérül és kiáll, de egy perc mulva visszatér a pályára. Eredménytelen VAC-támadás után
    a 39. percben Neumayer lefut, centerez, a labdát Sefcsik fogja és a tisztán álló Kittlhez passzol, aki 12 méterről az alsó bal sarokba védhető gólt lő.
    A gól felrázza a VAC-ot és néhány erélyesebb, de eredménytelen támadást vezet. Egy ízben Lébi kitör, de a tizenhatosról lőtt éles, félmagas labdáját Eitner elvetéssel szépen védi. A 43. percben Boros passzát Havas kitűnő helyzetből a kapu mellé lövi. Singer eredménytelen szabadrugása után a bíró a félidő végét jelzi.

    Helycsere után

    a VAC nyomul fel és szabadrugáshoz jut, amelyet a belsők nem használnak ki. A Vivók további támadásait csak Neumayer lefutása szakítja meg. A 7. percben Vaczek élesen centerez, de a befutó Neumayer offszeidon fogja a labdát. Egy perc mulva Breuer szökteti Haart, akinek centerét Lébi offszeidon fogja, majd a Zugló két támadása akad meg ugyancsak offszeidon. Havas és Breuer helyet cserélnek.
    A 14. percben Haar centerez, de Pollák taccsra szereli a Vívók belsőit, majd a VAC két kornere eredménytelen marad. Egy perc mulva Ivanovszkyhoz jut a labda, aki tizenhat méterről felső kapufát lő. A 19. percben Vaczek lefut, kicselezi Singert és centerez, a labda Neumayerhez kerül, akinek lövését Fischer szépen védi. A VAC támad ezután,
    a 22. percben Blaskó a középen egy labdát elhibáz, Boros megszökik a hozzá került labdával, az ötös vonalról 15. éles lövését Eitner védi ugyan, de a kezéről a labda Haar elé került, aki azt a hálóba helyezi. (1: 1).
    A gólra Zugló heves támadásokkal felel. Vaczek éles lövése kapu mellé jut, majd Neumayer lövését Fischer fogja. A 30. percben Neumayer ismét megsérül és kiáll. A 33. percben két percre megáll a játék, mert néhány rendzavarót Iváncsics bíró leigazoltat. A rövid incidens után rövid ideig tartó Zugló-fölény következik, majd ismét felnyomul a VAC, de csak egy eredménytelen szabadrugást ér el. A 40. percben Vaczek egy Zugló-támadásból kapu mellé lő. A Zugló most erősen támad, kornert ér el, amely azonban eredménytelen marad. A bíró az incidenssel eltelt két percet nem számítja be s így a 45. percben ér véget a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1924. április 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.05.25, 19:38
    Zugló VII.-VAC

    Üllői úti pálya. — Biró: Iváncsics Mihály.

    Déli 12 órára volt kitűzve ennek a mérkőzésnek a kezdete, a kitűzött időre meg is jelent a két csapat a következő összeállításban:
    VAC: Fischer— Singer, Grosz II. — Havas, Weisz Gy., Hermann — Haar, Breuer II., Boros, Lébi, Ivanovszky.
    Zugló: Eitner, — Blaskó, Juhász — Pollák, Pálffy, Ellinger — Vaczek, Hajdu, Sefcsik, Kittl, Neumayer.
    A mérkőzés megkezdése előtt Iváncsics Mihály bíró megvizsgálta a pályát — persze az eső szakadatlanul esett — s vizsgálata eredményeképpen közölte a csapatokkal, hogy a pályát ennek a mindkét részről döntő fontosságu mérkőzésnek a lejátszására alkalmasnak nem tartja. A csapatok a bírónak kijelentése után hamarosan felöltöztek s el is hagyták a pályát.

    Sporthirlap, 1924. március 31.