magyarfutball.hu

Újpesti Törekvés SE - Vasas 4 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 20. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.24, 21:42 (szerk.: 2022.05.25, 10:33)
    UTSE—Vasas 4:3 (2:2)

    UTE-pálya. Bíró: Gerő.
    UTSE: Mészáros— Szinay, Dankó— Wilheim, Buza, Horó— Radócz, Gally, Török, Lauko III., Reisner.
    Vasasok: Siska— Rottler, Király— Kelchen, Sípos, Pallós— Katzer, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    Nemzeti Sport, 1924. március 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.05.24, 21:36
    UTSE - Vasas 4:3 (2:2)

    A Vasasok csapatából hiányzott a győzelem akarata.

    UTSE: Wagner— Dankó, Szinay— Wilheim, Buza, Hosó— Radócz, Gally, Török, Gally, Reisner.
    Vasas : Siska— Rottler, Király— Kelchen, Sípos, Pallós— Katzer, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.
    Ujpesti Stadion. — 4000 néző, — Bíró: Gerő Ferenc.

    Az UTSE kezd

    és belső triójának nagy ambícióval keresztülvitt támadását Török éles lövéssel fejezi be, de a labda kapu mellé megy. A támadást a Vasas viszonozza, Jellinek Himmert szökteti, de ennek beadását Szentmiklóssy átlépi és Szinay ment. Majd a 6. percben a Vasas Takács révén gólt ér el, de a bíró offszeid miatt a gólt érvényteleníti. A Vasas továbbra is támad,
    a 9. percben Takács Szentmiklóssy átadását stoppolja és bal lábbal a 16-osról védhetetlenül küldi a labdát Wagner hálójába. (1:0).
    Az UTSE támadását Gally offszeidje akasztja meg, míg a Vasas csatársorának puha és erélytelen játéka miatt állandó fölény mellett sem tud célt érni. Reisnernek szép lefutásból középre adott labdáját Király a mezőnybe továbbítja és ezzel visszatereli a játékot ismét az ujpestiek térfelébe.
    A 21. percben Takács szép szöktetésével Katzer Hosó kísérete mellett a félpályáról lefut, beadását Wilheim „luftolja“ és Himmer a labdát közelről behelyezi. (2:0.)
    Az UTSE félve nagyobb gólarányu vereségtől, nagy erővel fekszik a játékba. A tempót a Vasas nem veszi át, sőt a védelme oly könnyelmű és kockázatos játékba fog, amelynek eredménye nem maradhat el. Az UTSE csatársor főkép Buza önfeláldozó játéka révén a veszélyes támadások egész sorát indítja ellenfele kapuja ellen, ahol a mérkőzés ezen periódusában igen csekély ellenállásra talál. Reisner minden lefutása veszélyes, ezek egyikéből Török kapu mellé lő, majd
    a 24. percben Gally—Radóc csodaszép összjátékából Radóc középre adott labdáját Török közelről belövi. (2: 1.)
    Az UTSE fokozza az iramot, további támadásai során Radóc kapu mellé, majd ugyanő beadását Török Siska kezébe lövi.
    A 31. percben Rottler hatalmas „luftja" fakaszt derűt a nézők ajkáról. A labdával kiszökő Törököt a 16-oson belül foultolják. , A megítélt 11-est Reisner védhetetlenül rendeltetési helyére juttatja. (2:2).
    A játék most ellaposodik, változatos mezőnyjáték folyik, melyben főkép a védelmek hatalmas felszabadító rugásai tűnnek szembe. Török lövése embert ér, míg Sipos faultjából megítélt szabadrugást Szinay kapu fölé lövi. Nem kíséri szerencse Török fordulatból beadott éles lövését sem, mely elkerüli a kaput, míg ujabb lövése Reisnerével együtt Siska könnyű zsákmánya lesz.
    Az utolsó percekben szóhoz jut a Vasas is, de a Katzer átadásából kitörő Takács lövése a háló oldalát éri.

    Helycsere után

    a Király—Rottler hátvédpár helyet cserél és rögtön dolguk akad Török, majd Gally leszerelése miatt. A Vasas némileg élénkebb játékba kezd. A kiszökő Takácsot tiszta helyzetben elnyomják és kapu mellé lő, ugyanerre a sorsra jut Szentmiklóssy gyenge labdája is.
    A 17. percben a Vasas védelem tétovázó és erélytelen játéka megboszulja magát. Török ráfut a védelemre, leszedi Király lábáról a labdát és a kapuba fut vele. (3:2.)
    A Vasas most ismét összeszedi magát és alig 7 percnyi változatos játék után — miközben Szentmiklóssy gyengén Wagner kezébe lő —
    a 23. percben Katzer ívelt beadását Jellinek védhetetlenül befejeli. (3:3).
    A mérkőzés hátralevő részéről nincs sok feljegyezni valónk. Az UTSE szívósan küzd, bár szemmel látható módon erőt vett rajta az izgalomszülte fáradtság. Reisner és Török az első csatasorban keményen állják a harcot, és bár buzdítják a csapatot a közönség soraiból, hogy huzódjanak védelembe, ők nem adják fel a harcot és
    miután a 30. percben Siska kifutása megkönnyíti helyzetüket, Török nyugodtan helyezi gólba a győztes gólt. (4:3).
    A Vasas nem igen reagál az elért eredményre, de teljes sötétségben sikerrel védi meg hálóját a továbbieredmény elérésétől.

    Sporthirlap, 1924. március 24.