magyarfutball.hu

VAC - 33 FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 15. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 2.500
meccstörténelem
  1. 1926.03.14 33 FC - VAC 0-0
  2. 1925.11.15 VAC - 33 FC 0-2
  3. 1923.12.16 VAC - 33 FC 1-0
  4. 1923.10.07 33 FC - VAC 0-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.11, 22:27
    VAC—„33“FC 1:0 (0:0)

    A mérkőzést a 33-asok védelmi hibája döntötte a VAC javára.
    VAC : Fischer, — Grosz II. Klopfer — Grünblatt, Hermann, Havas— Hahr, Engl I, Boros, Lébi, Jocke.
    —„33» FC : Zsák, — Oláh, Kulik, — Kovácsi, Zloch, Eichbaum, — Krammer, Laffers, Pipa, Steáusz, Ujváry.
    Lóversenytér. — 2000 néző. — Biró: Iváncsics Mihály.

    A mérkőzés, amelyet Iváncsics erős kézzel vezetett, mindvégig fair volt. A játékosok fegyelmezettsége és a közönség nyugodt viselkedése arra mutatott, hogy az MLSz szigoru intézkedései nem tévesztették el a hatásukat.

    Kezdés után

    a szél ellen játszó VAC vezeti az első támadást, de a Boros passzával kiugró Engl I. magasan kapu felé lő. A következő percben Pipa átdolgozza magát a VAC védelmén, balra kitolt labdáját azonban Ujvári a kapu mellé juttatja. Laffers faultja miatt a VAC szabadrugáshoz jut a 18-as vonalon. Lébi éles labdája azonban a kapu fölé kerül. A 8. percben Boros ügyesen szökteti Lébit, aki jó helyzetből, mintegy 5 lépésről élesen a kapu fölé lövi a labdát. Hosszabb ideig középjáték folyik, amelyet egy-két ártatlan foult és hendsz akaszt meg. A 15. percben Kramer és Pipa összjátéka után a labda Zlochoz kerül, akinek éles lövését Fischer védi. Most újabb VAC támadás következik, amelyet Engl I. pompás lövése fejez be. Zsák kornerre védi a labdát, majd hamarosan védi Hahr szép sarokrugását is. Kramer lefutása a VAC kaput hozza veszedelembe, de Fischer kifutással ment. Engl I. két leszerelt akciója után Kovácsi hibájából Lébi jut gólhelyzethez, de a kapu mellé plaszírozza a labdát. Pipa áttörési kísérletét Grosz II. szereli, majd Boros akcióját Kutik hiusítja meg. A VAC élénkülő támadásai közül az egyiket Oláh a 16-os vonalon kézzel állítja meg, majd hasonló könnyelműséggel még egy hendszet vét a 16-oson.A szabadrugások azonban elkerülik Zsák kapuját. A 33-asok két lendületes felnyomulása két eredménytelen kornert hoz. A 33 FC a félidő végéig frontban marad, de Pipa két kiszökését Grosz II. leszereli, Strausz gyönge lövését pedig Fischer fogja.

    A II. félidő

    Ujvári lefutásával és kapulövésével kezdődik. A labdát Fischer biztosan fogja. Kramer vezeti a 33-asok következő támadását, a labdával a centerbe kanyarodik, innen a beckek között kapura lő, ám a meglepett Fischer az utolsó pillanatban kornerre védi a labdát. Tacsdobásból kapott labdával Pipa keresztül tör a VAC védelmén, de a kapu közelében leszerelik. A 33-asok offenzívája után a VAC csatársor ismét munkába kezd. Boros irányításával precíz összjáték alakul ki, amely Lébit kétszer is jó helyzetbe hozza, de első ízben a kapu mellé lő, másodízben lövés előtt Oláh szerelt. A 33-asok eredménytelen kornere után,
    a 17. percben Boros elhuz a tétovázó Oláh mellett és a baloldalról a kapura lő, labdája azonban a kapu előtt átrepül a jobb oldalra, ahol Engl I stoppolja. A 33-asok védelme nem fut rá Engl-re, aki nyugodtan a kapu elé emeli a labdát, amelyet Lébi befejel a hálóba. A gól után a „33“-asok változtatnak összeállításukon. Kovácsi előremegy a csatársorba, Eichbaum játszik jobb halfot, Strausz balhalfot- A „33“-asok csatársorának lendületet ad az átcsoportosítás. Előbb Kramer labdája ad nehéz dolgot Fischernek, majd Pipa éles fejesét kell fognia. Az utolsó negyed óra ismét a VAC-é, amelyet Jocke lefutásai dobnak frontba. Zsák azonban könnyen védi a messziről lőtt labdákat. Az utolsó percben a „33“-asoknak alkalmuk van a kiegyenlítésre. Pipa, Kutik hosszu szabadrugását a kapu közelében fogja, de lövés helyett dribliz és Grosz II. leszereli.

    Sporthirlap, 1923. december 17.