magyarfutball.hu

VAC - Újpesti Törekvés SE 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 13. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. nela: 1.500
  2. Sporthírlap: 1.600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.20, 22:46
    VAC—UTSE 3:0 (1:0)
    A VAC feljavult csapata, gólokban, ki nem fejezett fölénnyel győz.

    VAC: Fischer— Grosz II., Grosz III.— Grünblatt, Weisz, Hermann— Engl I., Breuer, Boros, Lébi, Jocke.
    UTSE : Mészáros— Minarovits, Szinay— Kósa, Buza, Török— Szabó, Kojsza, Gally, Dankó, Reisner.
    — Lóverseny téri pálya. — 1600 néző. — Bíró , Nagy László. —

    UTSE 10 emberrel kezd,

    mert Dankó csak öt perc után áll be. A VAC starttól kezdve frontban van és már a 10-ik percben esélye van a vezető gólra, de Engl ideális centerét Boross négy lépésről a kapu fölé vágja. Lébi lövését Mészáros fogja,
    a 16-ik percben azonban Minarovits elhibázza Breuer centerét, amelyet így Boross kaparint meg és habozás nélkül a gólba továbbítja olyan erővel,hogy a labda a kapufáról perdül a hálóba.
    A helyzet a vezető gól után sem változik a VAC döntő fölényben van, Boross azonban tiszta helyzetben ismét a kapu mellé plasszíroz. Huszonöt perc után a VAC enged az iramból. Reisner, az ujpestiek egyetlen akcióképes csatára vezet támadást és középreadott labdáját Fischer csak korner árán tudja menteni, amely már-már a kiegyenlítő góllal kecsegtet, Gally hatalmas fejese azonban a kapufára pattan. UTSE következő kornere is eredménytelen, mire ismét a VAC kerül offenzívába, de Breuert szereli le az ujpesti védelem. (35 p.) Reisner lerohanása ismét kritikus helyzetet teremt, mert centerét a szabadon álló Kojsza nyolc lépésről elfogja, de a kapu mellé továbbítja a labdát. Az UTSE-nek harmadik kornerével sincsen szerencséje, míg az utolsó percben majdnem Fischer segíti hozzá ügyetlen védésével Újpestet a kiegyenlítő gólhoz.

    Szünet alatt

    megered az eső és mire a csapatok ujra játékhoz kezdenek, már alaposan felázott a pálya. Rövidesen Breuer és Boros együttes erővel indul támadásba
    már csak Török mentheti meg a helyzetet, aki azonban olyan erővel adja hátra a labdát, hogy a meglepett kapuvéd nem bírja utolérni s a gólba jut. (1p. 30 mp.)
    Török az öngólt annyira a szívére veszi, hogy kiáll, majd mikor néhány UTSE-ista unszolására visszatér, a bíró leküldi a pályáról, miután távozását nem jelentette be. A VAC a megfogyott UTSE ellen ismét nagy fölénybe kerül, de Boross tiszta gólhelyzetben ujra a kapu mellé plasszhroz, míg Lébi szabadrugását Mészáros fogja. A 13 ik percben Szinayt, aki a támadó Breuert durván megboxolja, kiállítják, mire Reisner a jobboldali hátvédposztjára vonul vissza, Dankó is eredeti helyét foglalja el, Minarovits pedig a balösszekötő helyén próbálkozik. Az UTSE védelem onnan kezdve kifogástalanul látja el feladatát, míg a VAC csatárok a felázott talajon feltűnően bizonytalanul mozognak. A VAC és az UTSE egy-egy kornere eredménytelen, végre Boross a 33-ik percben kiszökik az ujpesti védelem között, de menthetetlennek hitt gólja a háló fölé kerül. UTSE, majd a VAC ujabb kornerrel veszélyeztet, majd Engl szép támadása is kornert eredményez, a kitűnően diszponált jobbszélső azonban a 42-ik percben még a Mészáros által üresen hagyott gólba se képes plasszírozni a labdát.
    A 44-ik percben Jocke magas ívben az ellenkező sarokba irányított labdája váratlanul, harmadik góljához juttatja a VAC-ot.
    Alighogy ujrakezdéshez áll fel a két csapat, a biró sípjele már a küzdelem végét is jelzi.

    Sporthirlap, 1923. december 3.