magyarfutball.hu

33 FC - Vasas 0 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 1. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. Nemzeti Sport: 2.000
  3. nela: 2.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.10, 20:31
    Az első bajnoki mérkőzésen tipikus szezoneleji formát mutattak a csapatok.

    Vasasok- \"33\" FC 2:0 (1:0). —

    Üllői-uti pálya. — 1500 néző. — Bíró: Klug Frigyes.

    Vasasok : Wimmer—Rottler, Stengl,— Klein, Sípos, Reiner — Koffler, Takács, Rákosi, Szentmiklóssy, Himmer.
    33 FC : Zsák — Baranyai, Oláh - Beller, Zloch, Strausz,— Krémer, Bakonyi, Blaumann, Pipa, Ujváry.

    A mérkőzés gyakran tulerélyes volt, amelynek következménye volt Takács könnyebb és Zloch sulyosabb sérülése.
    Egy ízben pedig nyílt, verekedéssé fajult, amikor Rákosi, feltűnő durván adta vissza Oláh kemény belemenését. A verekedőket a bíró, aki szintén szezoneleji formában volt, kiállította Szerencsére ezután nem történt komolyabb összetűzés és a mérkőzés simán fejeződött, be.
    Az első félidőben
    a »33» FC széllel és hátban nappal játszik. Az első támadást a Vasasok vezetik, de Himmer beadásából Takács a kapu mellé fejeli a labdát. Gyenge mezőnyjáték után a 3. percben szabadrugáshoz jutnak a fekete-fehérek, de Oláh lapos lövését Wimmer kornerre menti. A korner eredménytelen. Rövid Vasas-offenzíva után ismét a »33-ast látjuk frontban, de két eredménytelen sarokrugáson kívül mást nem tudnak elérni. Ezután frontba jön a Vasas is, ám Himmer éles centerét Zsák szépen lehuzza, majd Takács éles lövése szintén Zsáknak ad munkát. Negyedórásai játék után Stengl faultolja Pipát, de utóbbinak a szabadrugása is eredmény nélkül végződik. A Vasasok ellentámadásából Takács közeli lövését Zsák könnyen fogja. Pipa kitörése jelent most veszélyt a Vasasok kapujára, de lövés előtt Rottler meglöki s igy elesik, a kifutó Wimmer pedig könnyen ment. Ismét nívótlan játék alakul ki, szebb akciót alig láthatunk.
    A 32. percben Zloch és Takács összeütköznek s utóbbi rövid időre megsérül, majd tovább játszik. A játék változatlanul lanyha iramban folyik tovább, a Vasasok némi fölénye mellett. A 38. percben Rákosi szép lövése alig a léc fölött halad el, majd két perc mulva Pipa lövése jut hasonló sorsra.
    A 41. percben Himmer, a tehetetlen Baranyai mellett az ötös vonalig viszi a labdát, onnan centerezi, Rákosi elfogja, majd átadja a tisztán álló Szerntmiklóssynak, aki jobb lábára áthuzza és tíz méterről védhetetlenül a felső balsarokba helyezi (1 : 0). Mezőnyjáték után véget ér az első félidő.
    Szünet után
    a »33»-asoknál Blaumann, Pipa, Bakonyi alkotják a csatársor belső trióját. Már az első percben Pipa éles, magas lövéssel kísérletezik, amelyet Wimmmer majdnem a gólba ejt. Pipa szökteti Krámert, akinek veszélyes beadását Wimmer nehezen menti. Majd a Vasasok lépnek akcióba. Koffler éles, lapos lövését Zsák elvetéssel szépen parírozza. Fél perc mulva Sípos kísérletezik bombaszerű lövéssel, amelyet Zsák kiejt és Zloch a mezőnybe rugja. A 7. percben Rákosi oly erővel fut neki Zlochnak, hogy utóbbi a veséjén megsérül és kiviszik. Két perc mulva folytatódik csak tovább a játék. Himmer fejpasszával Rákosi balra kitör, de jó helyzetben az átfutó Oláh szereli. A 13. percben Pipa lövése hajszálnyira süvít el a léc mellett. Zloch visszatér, s így ismét teljessé lesz a budai csapat. A 14. percben Pipa passzából Krámer hajszálnyira a léc fölé lövi a labdát.
    A sikertelen »33»-as támadások után a Vasasok fölénye alakul ki. Két eredménytelen kornert érnek el, majd Koffler beadását Rákosi élesen a léc mellé fejeli. A 22. percben Rákosi csunyán faultolja Baranyait. A szabadrugás után ismét Rákosinál a labda s Oláhval összefutva, mindketten elesnek. A földről felápászkodva Rákosi visszataszító módon ütlegelni kezdi a még földön fekvő Oláht, mire utóbbi Rákosit felindulásában megrugja. A bíró mindkettőt kiállítja. Az incidens után a Vasasok Rákosi nélkül is tovább támadnak, de Koffler centeréből Szentmiklóssy messze a kapu fölé lő. Pipa szökteti ezután Ujváryt, de utóbbi kitűnő helyzetből élesen a külső oldalhálóba rugja a labdát. Zloch hosszú lövése süvit most el a Vasas-kapu mellett.
    A 33. percben Szentmiklóssy Takácshoz passzol, aki Bakonyi hibájából a tizenhatosról tiszta helyzetből lő, s lapos labdája a magát későn vető Zsák alatt a jobb sarokba jut (2 : 1).
    A »33»-asok szépíteni akarnak az eredményen, de ebbeli igyekezetük nem jár sikerrel. Pipa lapos, veszélyes szabadrugását Wimmer menti, majd Blaumann lövése a kapu mellé fut. Az utolsó percek változatos, nívótlan játék közben mulnak.

    Sporthirlap, 1925. augusztus 30.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.14, 08:59
    Üllői út. Bíró: Klúg Frigyes.

    Vasas: Wimmer — Rottler, Stengl — Klein, Sipos, Reiner — Koffler, Takács, Rákossi, Szentmiklóssy, Himmer.
    33-as FC: Zsák — Baranyay, Oláh — Beller, Zloch, Strausz — Krammer, Bakonyi, Blaumann, Pipa, Ujváry.

    Góllövők: Szentmiklóssy (41 p.), Takács (80 p.)

    Kiállítva: Oláh, Rákossi

    Nemzeti Sport, 1925.08.30.