magyarfutball.hu

Kispest FC - Bástya Szegedi AK 4 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 7. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.10, 16:25
    Kispest — Bástya 4:2 (3:2)

    Dátum: 1926.12.05., 11.30

    Határbírák: Vas Ernő, Bergida Árpád.

    Kispest: Török Rezső — Saguly János, Dudás Gyula — Raix Gusztáv, Burger István, Hungler III Imre — Praszkó Antal, Szabó Lajos, Fürstner János, Ölvedy Ferenc, Gulyás József. Tréner: Boldog Ádám.

    Bástya: Acht (Aknai) János — Beck Pál, Emmerling (Emődi) Rezső — Tóth Jenő, Wéber Lajos, Simóka Sándor — Ábrahám Jenő, Szőke Antal, Wampetich István, Busch Béla, Solti Mihály. Tréner: Bányai Lajos.

    Gólszerzők: Szabó 22., Gulyás 39., Ölvedy 44. (11-es), Szabó 59. ill. Szőke 7., 34.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.18, 20:40
    Kispest—Bástya 4:2 (3:2)

    A sáros talajhoz jól alkalmazkodó játékával vívta ki a kispesti csapat első profigyőzelmét

    Kispest: Török — Saguly, Dudás — Raix, Burger, Hungler III. — Praszkó, Szabó, Fürstner, Ölvedi, Gulyás, — Bástya, Acht — Beck, Emmerling — Tóth, Wéber, Simóka — Ábrahám, Szőke, Vampetics, Busch, Solti.

    Bíró: Iváncsics Mihály.

    A KAC kezdi a játékot. Néhány percig középjáték folyik, majd Gulyás vezeti az első komoly támadást, magas beadásért, azonban Acht könnyen fogja. Az 5. percben a szegedi jobbszárny indít rohamot és Vampetics gyenge lövése ad munkát Töröknek. A Bástya támadásai precízek, pontosak, úgy, hogy a játék jobbára a KAC térfelében mozog A kispesti ellentámadásból Fürstner szökteti Szabót,akit a Bástya-védelem csak nehezen tud szerelni. A labda ölvedihez kerül, akiinek lövése meghozza a Kispest első kornerét. Gulyás szépen ívelt beadását Busch a mezőnybe vágja. A 7. perciben Solti a ráfutó, de megálló Dudás mellett okosan középre adja a labdát. Vampetics elfogja és oldalt kitolja Szőkének, aki kissé hosszan adja maga elé a labdát.
    Töröknek ideje volna kifutással menteni, ám későn fut ki, Szőke előbb éri el a labdát és mellette élesen belövi (1:0)
    A 11. percben Raix hosszú lövését Acht fogja. A 13. percben a szegedi balszárny vezet támadást, amelynek befejezéseképpen Szőke éles lövése csak kevéssel megy a kapu mellé. A KAC ellentámadásánál Ölvedi lövését Acht fogja. A 16. percben a szegedi belsők szép támadása Ábrahám offszájd-állásán akad meg. Ugyanez az eset ismétlődik meg két percen belül háromszor is. Ezután a határbírák bemondására előbb Szőkét, majd Buscht fújja le a bíró ofszájd miatt, véleményünk szerint helytelenül.
    A 22. percben Szabó éles lövést küld a kapura, a középmagas labdát az Acht előtt két méternyire offszájdon álló Ölvedi kapja meg és közvetlen közelről menthetetlenül bevágja, a bíró azonban helyesen offszájdot ítél. Nem telik bele 20 másodperc sem, máris
    Gulyás fut le, magas beadását a szegedi védelem elvéti, a labda Szabó elé kerül, akinek 12 méterről leadott éles, lapos lövése most már szabályszerűen meghozza a kiegyenlítést. (1:1).
    A 35. percben Solti éles, magas beadását Vampetics Szőke elé stoppolja, aki a, 11-es pont körül kapja a labdát és hatalmas, éles, magas lövéssel menthetetlenül bevágja. (1:2).
    A 36. percben Beck hibájából Ölvedi fut le, de elnyomják. Gulyás támadását és beadását Wéber fejjel tisztázza. Gulyás újabb beadása kornert hoz úgy a 37., mint a 38. percben. A 40. percben Fürstner tíz méterre a kapu előtt tiszta helyzetben nem tudja elég erővel kirúgni a sárból a labdát, amely Acht kezébe jut.
    A 40. percben Praszkó szépen lefut, ívelt beadását Beck nem éri el. Acht kifut a kapujából, mire Gulyás az eléje került labdát kapásból menthetetlenül belövi az üres kapuba. (2:2).
    A 44. percben Wéber egy felugró labdát néhány méternyire a 16-on belül kézzel üt le, ezért 11-es jár. Ölvedi áll föl a 11-es rúgáshoz,
    erős lövést küld a kapura, melynek iránya azonban rossz, ha Acht nyugodtan áll a kapujában, feltétlenül elfogja. Ám a szegedi kapus elugrik és a labda a kaputér közepén jut a hálóba. (3:2).
    A gól után csakhamar véget ér a játék.
    A II. félidőben a közönség, látva Kispest lelkes és eredményes játékát, nagy ovációban részesíti az együttest és állandóan lelkesen biztatja.
    A 2. percben Dudás 20 méteres szabadrúgása veszélyeztet, amely azonban, ha kevéssel is, elkerüli a szegedi kaput.
    A 16. percben Gulyás beadását Ölvedi Szabóhoz tolja, ennek mintegy 14 méterről leadott éles, magas lövése meghozza a Kispest negyedik gólját. (4:2).
    22. percben Beck hibájából Ölvedi kerül jó helyzetbe, lövését azonban Acht védi, a labda kicsúszik kezéből, de még van annyi ideje, hogy a ráfutó Praszkó elől újabb kinyúlással magához kaparintsa. Dudás szabadrúgása csak kevéssel fut a kapu mellé.
    A 27. percben Busch lövését védi Török, a 30. percben pedig Dudás hosszú szabadrúgása ad Achtnak munkát.
    A 42. percben Ölvedi 16 méteres lövése foglalkoztatja Achtot. Ezután csakhamar véget ér a játék.

    Sporthirlap, 1926. december 6.