magyarfutball.hu

Budai 33 - III. Kerületi TVAC 6 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 2. forduló
játékvezető : Égner Kálmán
nézőszámok:
  1. nela: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.05, 10:15
    Budai 33 - III. ker. TVAC 6:3 (5:1)

    Dátum: 1926.09.12., 14.00

    Határbírák: Gábel Ignác, Sulzer Vilmos.

    Budai 33: Halmos Rezső — Oláh György, Lőwy (Ligeti) Jenő — Beller László, Eichbaum Béla, Kovácsy Béla — Schmidt János, Czumpft János, Kaltenecker (Kárpáti II) Pál, Pápai József, Krámer András. Tréner: Vanicsek János.

    III.ker.: Zoch Károly - Singer Miklós, Mayherr Ferenc - Werner Ignác, Kovásznay János, Schwitzer Endre dr. — Haár Móric, Horváth László, Skvarek (Sárvári) György, Kenyeres György, Jocke István. Tréner: Sporkó Lajos.

    Gólszerzők: Eichbaum 7. (11-es), Schmidt 27., Czumpft 29., Krámer 30., Kaltenecker 45., Pápay 69. ill. Horváth 36. (11-es), Skvarek 65., 76. (11-es)

    Kiállítva: Singer 79.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.07.28, 23:22
    Budai Harminchármasok- -III. ker. TVAC 6:3 (5:1).

    Az üllői-úti sporttelepen alig pár száz főnyi közönség előtt lefolyt mérkőzésen a két budai rivális a következő játékosokkal vett részt: Budai Harminchármasok: Halmos— Oláh, Lőwi—Beller, Eichbaum, Kovácsi— Schmidt, Czumpft, Kaltenecker, Pápai, Krámer.
    III. Ker. TVAC: Zoch— Singer, Mayherr— Werner, Kovásznai, Schwitzer— Haar, Horváth, Skvarek, Kenyeres, Jocke. A budai csapat nagyszerű csatárjátékkal győzte le ujlaki ellenfelét. A győzelem még nagyobb arányu lett volna, ha az ujlakiaknak nem sikerül három szabadrugásból három gólt szerezni. A Budai Harminchármasok góljait Eichbaum, Schmidt, Czumpft, Krámer, Kaltenecker és Pápai rugták, a III. ker. TVAC góljait pedig Horváth és Skvarek (2) szerezte.

    Budapesti Hírlap, 1926. szeptember 14.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.07.28, 23:16
    Budai Harminchármas—III. ker. TVAC 6:3 (5:1)

    A nagy lendületű Harmincharmas csatársor három perc alatt biztosította a győzelmet

    Budai Harminchármasok: Halmos — Oláh, Lövy — Kovács, Eichbaum, Beller — Schmidt, Czumpf, Kaltenecker, Pápay Krámer
    III. ker. TVAC: Zach - Mayherr, Singer - Werner, Kovásznay, Schwitzer dr. — Haar, Horváth, Skvarek, Kenyeres, Jocke.

    Bíró: Égner Kálmán.

    A Hungária—Ferencváros-mérkőzés előjátéka, a budai bajnoki derbi méltó volt a nagy érdeklődésre, amellyel az üllőiúti pálya tribünjét megtöltő közönség ezt a mérkőzést várta.
    A Harminchármas csatársor a játékidő első felében olyan feltartóztathatatlan erővel tört a kapura, hogy rövid három perc alatt három pompás gólt ért el és a félidő első negyedórájában már 4:0-ra vezetett. A védelemben új kapus mutatkozott be, a Vasasok volt ifjúsági kapusa, Halmos, aki Zsák méltó utódjának ígérkezik. Jól helyezkedik, macskaügyességű és bátor.
    Az első félidő tapogatódzó játékkal kezdődik, amely körülbelül 10 percig tart. Lassanként kezd kibontakozni a Harminchármas csatársor és a 11. percben Schmidt lefutása már nagy veszélyt jelent. Zoch kifut, Schmidt az üres kapura lő, de Mayherr kézzel elhárítja a gólt. Tizenegyes, amelyből Eichbaum szép lövéssel gólt szerez. (1:0).

    A balszárny eredménytelensége után hirtelen a jobbszárnyat dobja előre Kaltenecker és a negyedórás fölénynek a 27. percben végre eredménye van. Egy szabadrúgás után Schmidthez kerül a labda, aki először emberbe, másodszor azonban védhetetlenül a gólba lövi a labdát. (2:0). Alig tapsolta meg a közönség a szép gólt. Kramer lefut, a labdát a tulsó oldalra vágva, Schmidt kiugrasztja Czumpfot és máris 3:0 az eredmény.

    A budai csatárok azonban nem elégesznek meg a három góllal, mert újabb egy perc mulva
    Pápay-Krámer összjátéka után Krámer 4:0-ra növeli az előnyt.
    A három perc alatt elért három gól után egy kissé lefékez a fekete-fehér csapat, de amikor a 36. percben Horváth tizenegyesből a III. kerületiek első gólját lövi (4:1),
    újból erősen belefekszik a Harminchármas, csapat és lelkesen támad. Czumpf lövése már gólnak látszik, de a felső belső kapufáról a mezőnybe pattan a labda. A 33-as folytatja az ostromot és az utolsó percben Kaltenecker nagyon szép akció után az ötödik gólt szerzi meg csapatának. (5:1).
    A második félidőben a 33-asok — úgy látszik utasításra — négy halffal és négy csatárral állanak fel.

    Negyedóráig tartó mezőnyjáték után, amelyben a többet és a veszélyesebben támadó csapat feltétlenül a III. kerület volt,
    a 20. percben szabadrúgást ítél a bíró, amelyből Skvarek 5:2-re javítja az eredményt.
    A gól után pár percre Czumpf ismét előrejön a csatársorba, nagyszerű labdát ad Schmidtnek, aki lefut, centeres és anélkül, hogy a labdát egyetlen III. kerületi játékos érinteni tudná. Pápay kapásból védhetetlen gólt szerez. (6:2).
    A III. kerületiek a reménytelen helyzet ellenére sem vesztik el fejüket, támadásokat indítanak és a 29. percben
    az Oláh faultja miatt megítélt tizenegyesből beállítják a végeredményt (6:3).

    A 30. percben a bíró Singert durva játék miatt kiállítja. Az utolsó negyedórában kiegyenlített mezőnyjáték folyik, amelyben csak Krámer lendületes lefutásai jelentenek veszélyt.

    Sporthirlap, 1926. szeptember 13.