magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Szegedi Bástya FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 16. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.18, 23:42
    III. ker. FC-Bástya 2:0 (1:0)

    III. ker. FC: Neuhaus —: Kenyeres, Senkey - Werner, Magyar, Király - Mácsay, Lutz, Konyor, Lengyel, Drössler. — Bástya: Acht- Emmerling, Weiglhoffer - Steiner, Tóth, Kronenberger - Ábrahám, Varga, Höss, Wahl, Solti.

    A Határ utcai sporttelepen mintegy 2000 főnyi közönség előtt lefolyt mérkőzés nagyon vérszegény sportot nyújtott.
    A Bástya kezd
    nappal szembe és rövid tapogatódzó játék után Varga lövését Neuhaus védi. A Bástya újabb akciója után Lengyel csavart lövése a léc felett jut ki a mezőnyből, majd Höss lövését Neuhaus tartóztatja fel. A Bástya újabb szép támadása után Solti kapu mellé lő, a túlsó oldalon pedig Konyor szöktetéséből Mácsay juttatja hasonló sorsra a labdát. Ezután Drössler hibázik két jó helyzetben, a túlsó kapusnál pedig Ábrahám ügyetlenkedik. A 14-ik percben Weiglhoffer kornert vét, egy perccel később pedig Lutz éles lövése alig kerüli el Acht hálóját, majd Solti lövését Neuhaus kornerre ejti. A 18-ik percben Senkey ívelt szabadrúgásából a labda Mácsaytól és Lutztól villámgyorsan Konyorhoz kerül, aki néhány lépésről kapu fölé emeli. A Bástya szép támadása következik ezután, de Varga ahelyett, hogy a labdát a tisztán álló Soltihoz juttatná, inkább kapu mellé lő. A 22-ik percben Steiner hendszet vét.
    Lengyel 18 m-es pompás szabadrúgásából a labda a kapu felső jobb sarkánál a hálóba jut. (1:0).
    Acht az előtte álló játékosok miatt későn vette észre a veszélyt. A gól után a Bástya visszaesik és Lutz lövését Acht kornerre védi, Ábrahám, majd Solti lövését Neuhaus tartóztatja fel, Konyor pompás lövésére pedig Acht veti magát nagy bravurral. A további támadások mindkét oldalra a kapusok éberségén törnek meg.
    A második félidő 3-ik percében Höss kitűnő helyzetben a kapu fölé lövi a labdát, majd a 4-ik percben Konyor szökteti Mácsayt, aki befelé kanyarodva megközelíti a kaput, közelről leadott lövésénél
    Acht a labdát nem tudja fogni és a befutó Lutz védhetetlenül góllá értékesíti. (2:0).
    A játék további során két kornerhez jut a III. ker., míg a Bástya támadásai csak ritkán jutnak túl a 16-os vonalon. A 27-ik percben a Senkey hendsze miatt 11-est ítél a bíró, de Höss a labdát a kapu mellé helyezi, majd a 29-ik percben Solti beadásából Varga szép lövése a kapufáról pattan vissza. A Bástya sorozatos erélytelen támadásait ezután könnyen utasítja vissza a III. ker. védelme. A 38-ik percben az óbudaiak újabb kornerhez jutnak, majd Mácsay kitűnő helyzetben hibáz. A 43-ik percben Konyor foultja miatt a 16-os vonalról jut szabadrúgáshoz a III. ker. Lutz lövése nagy kavarodást okoz a Bástya kapuja előtt, néhány játékos, közöttük Acht a földön fekszik és Drössler bekanalazott s magas labdáját a kapuban álló Weiglhoffer csak ököllel tudja elhárítani, és megítélt 11-est Lutz a kapu fölé lövi. Bíró: Salgó Imre.

    Sporthirlap, 1928. március 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 10:12 (szerk.: 2018.12.13, 10:45)
    Határ-utca. 2000 néző. Bíró: Salgó

    III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres, Senkev I. — Werner, Magyar, Király — Mácsay, Lutz III., Konyor, Lengyel, Drössler
    Bástya: Acht - Emmerling, Weiglhoffer — Steiner, Tóth, Kronenberger — Ábrahám, Varga, Höss, Wah1, Solti.

    1:0 Lengyel (22 p.)
    2:0 Lutz III. (49 p.)

    III. ker. trénere: Senkey I.

    Nemzeti Sport, 1928.03.19.