magyarfutball.hu

Attila FC - Kispest FC 5 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 5. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.28, 19:52
    A 2:0 arányban vezető Kispest védelmének ellenállását megtörte a miskolciak hatalmas gólereje

    Attila—Kispest 5:3 (1:2)

    Attila: Németh — Kutik, Maszlonka — Hajós,Kripko, Janovitz — Friesz, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Singer — Kispest: Dénes — Wegner, Dudás — Raix, Mondovics, Csöndes — Senkey II., Jeszmás, Fürstner, Szabó, Gulyás.

    Bíró: Majorszky.

    Szép mezőnyjátékkal indult a mérkőzés, de eleinte mind a két oldalon már csirájában elfojtották a bekkek a támadásokat. A 12. percben Szabó kerül jó helyzetbe, de éles lövése a kapu mellett süvít el. Lassan az Attila is magához tér, a 14. és 16. percben Powolny két gyilkos bombája zúg el a kapu mellett. A 17. percben Muharay labdájával újra Powolny szökik ki, lövését Dénes remek kiütéssel védi. A 21. percben Kutik a 16-oson hendszet vét, amire a bíró tizenegyest ítél a közönség felzúduló vihara mellett. A tizenegyest Jeszmás védhetetlenül belövi (0:1).
    Rövid Attila-támadások, Siklóssy magasan a kapu fölé lő.
    A 32. percben a miskolci hátvédek hatalmas hibájából korner esik, amit Senkey Jeszmás elé tálal s ez védhetetlenül belövi (3:2).
    Még egy Senkey-lefutás, amit Németh gyors elébevetéssel állít meg. A 42. percben Hajós élesen lőtt szabadrúgását Dénes csak kiöklözni bírja. A 44. percben Powolny tör előre, lövése kétszer emberről pattan vissza, végre Friesz elé perdül, aki laposan a sarokba helyezi (1:2).
    Szünet után először izgatott csapkodás folyik, majd lábra kap az Attila. Az 5. percben egy Wegner kezére lőtt ártatlan hendszért az Attila javára tizenegyes, amit Powolny lő, de Dénes elvetéssel szépen kiüti.
    A 7. percben Muhoray Friesznek ad labdát, aki mintegy 8 lépésről falsolt lövéssel védhetetlenül kiegyenlít (2:2).
    Azonnal heves kispesti akció következik, Jeszmás bombáját remek, lehúzással parírozza Németh. A két csapat egyformán küzd a vezetésért. A 22. percben Friesz és Muhoray nagyszerű helyzetei elidegeskednek. A 24. percbert a miskolci belsők gyorsan cikkázó rohamából Powolny rettenetes bombája a balsarokban akad meg (3:2).
    Négy perc múlva szinte szóról-szóra megismétlődik az akció, de a másik kapunál, ahol a Jeszmás borzalmas lövése kiegyenlíti az eredményt.
    Az iram erre kegyetlenül fokozódik, de mintha az Attila bírná jobban. A 33. percben izgalmas helyzet adódik a kispesti kapu előtt, Wegner már alig bir kornerre menteni. A kispesti védelem már láthatóan megrendült.
    Singer kornerére öten is ugranak a játékosok, de a leggyorsabb közöttük Hajós, akinek fejese a hálóban akad meg (4:3).
    Az Attila finise most már nem áll meg. A 38. percben Muhoray hatalmas lövését már kornerre is csak bravúrral üti Dénes, majd a 41 percben Powolny bombája zúg a kapu mellé. A 42 .percben Gulyás vezet kecsegtető ellentámadást, Hajós még egyszer szerelni próbálja, a csatárral együtt elesik, amikor a kapuból kirepülő Németh a két játékos felett úszva ragadja meg a labdát. Cirkuszi produkció!
    A 45. percben Muhorny és Powolny ellenállhatatlan erejű támadásból Muhorny éles lövéssel az utolsó gólt lövi (5:3). ,

    Sporthirlap, 1927. október 17.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.02, 19:02
    Miskolc, Népkerti-pálya. 5000 nezo. Bíró: Majorszky.

    Attila : Németh - Kutik, Dankó — Hajós, Kripkó, Janovitz — Friesz, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Singer.
    Kispest: Dénes - Wegner, Dudás — Raix, Mondovics, Csendes — Senkey, Jeszmás, Szabó, Fürstner, Gulyás.

    0:1 Jeszmás (11-esből) (? p.)
    0:2 Jeszmás (33 p.)
    1:2 Friesz (45 p.)
    2:2 Friesz (52 p.)
    3:2 Powolny (69 p.)
    3:3 Jeszmás (? p.)
    4:3 Hajós (78 p.)
    5:3 Muhoray (90 p.)
    Nemzeti Sport, 1927.10.17.