magyarfutball.hu

Bástya FC - Kispest FC 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 19. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.03.26, 22:39
    A pálya kezdett vigasztalan lenni. Először csak apró fényfoltok jelenlek meg a taccsvonalak körül, aztán kis tócsák támadtak a 16-os körül. A zápor ömlött. A tócsák nőttek és szinte hallani lehetett, ahogy a mocsárrá változott salak cuppogott. A füves szélek ugy néztek ki, mint a nádas. Többen pólómeccset emlegettek és a pálya egyre vigasztalanabb lett. A tribün idegeskedett. Mi lesz? Meccs, nem meccs? Bajnoki, barátságos? Félelmek és idegeskedések aggódtak és az eső hullott sűrűn és nehezen, mint az ólom,. Aztán megjelent a biró. Fehér ingben és jól fésülten. Széttárta a kezét, ahogy ránézett a vigasztalan gyepre és a felhőkre, de a tribün fölhördült. — Jó a pálya! — dörögte. Tessék játszani! Még nem tudta, hogy mi lesz és azt sem tudta, hogy mit jelent a bírói gesztus. De két perc múlva egetverő dörgés köszöntötte, amikor megjelentek mégis a csapatok. (Biró még nem kapott ilyent.)
    Aztán megindult a játék a tócsák és a mocsarak kőzött. Az idegesség elmúlt, de ujabb aggodalmak jöttek mi lesz a Bástyával? Ki birja jobban a sarat?... És az aggodalom jogosnak látszott. Kispest nekilendült, mintha nem is volnának mocsarak és a szegedi legények gyámolatlanul csúszkáltak a cuppogó tócsák fölött. Ugy érzett: baj lesz. A megtömött tribün kipirult és ideges lett. Baj lesz. Rázendült a »tempó Bástya«, — de Kispest nekivadult. Akkor valami szabadrúgás esett. Weiglhoffer nekikészült, Kispest sorfalat állt, Dénes vetődött: gól volt! Szeged vezet... Rádörgött a tribün kipirulva, győzelemittasan a sok aggódásban. Aztán Possák ur kitört — mint egy versenyló Schwarcz ur húzásával és belőtte a második gólt... A tribün lelkesen, önfeledten nekiszabadulti És ahogy igy vezetett a Bástya, ujabb aggodalmak következtek. Jó, jó, vezetünk, győzünk, — de... nem is bajnoki az egész. hiszen tócsák van-
    nak a pályán... barátságos... Szaladtak a hírnökök és a tömeg csak nehezen hitte el, hogy az egész dolog, a győzelem, a gólok nem álom, — valóság, szép napsugaras, rózsaszín valóság. Aztán a második félidőben Possák ur mégegyszer kitört és kész volt a harmadik gól. Kezdtük sajnálni a Kispestet, — hiszen olyan lelkesek, olyan szerencsétlenek voltak. De azért jó volt győzni, tapsolni és küzdeni.
    A pályáról jó öreg négerek vonultak be az öltözőbe és a győzelem lelkesültségében kacagva mesélték, hogy ki csúszott legnagyobbat a fü nádasán, mintha korcsolyázók lettek volna. Vitézségi érmet kap a három védőférfiu: a biztos Beneda, a finom Weiglhoffer és a remek Kronenberger. Biztató volt egy másik szegedi fiu; Wahl és tanárosan technikáztak a belső csatárok. Szegény ujoncfiu, Bogdán égett a lámpaláztól..

    Délmagyarország, 1929. május 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.01.08, 22:57
    Bástya—Kispest 3:0 (2:0)
    A Bástya játszott úgy, ahogy a Kispestnek kellett volna a zápor miatt késett mérkőzésen
    Góllövő: Weiglhoffer, Possák, Possák

    Szeged, Temesvári körút, 2200 néző. Bíró: Antalics.

    Nemzeti Sport, 1929. május 27.
     
  3. avatar: seamandarin
    2023.01.08, 22:53
    Bástya—Kispest 3:0 (2:0)

    Bástya: Beneda — Weiglhoffer, Korányi — Wahl, Tóth, Simóka — Ábrahám, Varga, Possák, Schwartz, Bogdán.
    Kispest: Dénes — Wégner, Senkey I. — Raix, Purczeldt, Marton —
    Senkey II., Paczolay, Fürstner, Dudás, Kiss.

    Szeged fölött zivatar vonult át vasárnap és emiatt a mérkőzés félórás késéssel kezdődött.
    A mérkőzés azzal kezdődik, hogy Paczolay jó helyzetbe kerül és gyertyát rúg. Utána négy kispesti csatár lóg Benedán, de a kapus bravúrosan szerzi meg a labdát. A kezdeti kispesti támadásokat hirtelen megszakítja a 8. percben
    Possák akciója. A labda Schwartzhoz jut, akit Raix a tizenhatoson elgáncsol. Weiglhoffer lövi a szabadrúgást, gyilkos erővel a léc alá (1:0).
    Vagy negyedórán át mezőnyjáték folyik, kapuig nem jutnak el a csapatok. A 22. percben Fürstner jó labdáját Dudás hatalmas erővel a kapu mellé továbbítja. Három perc mulva a másik kapu előtt Possák készíti elő Bogdán helyzetét, amelyben az új szélső bosszantóan ront. Percekig Kispest támad, Kiss egy jó helyzetben lő, Beneda biztosan véd. Schwartz egyéni kitörése góllal kecsegtet, Wegner szépen szerel. A 37. percben ismétlődő akciónál azonban
    nem tudják tartani Schwartzot, aki az elképedt Dénes mellett akadálytalanul lő gólt (2:0).
    Megint jó kispesti támadások következnek, egy-egy korner esik mindkét kapunál. Szünet után Fürstner kiszökik, de a hatoson Weiglhoffer pompásan leszereli.
    Az 5. percben Possák egyéni kiszökése a mérkőzés legszebb jelenetét,
    a Bástya éles lövéssel szerzett harmadik gólját hozza.
    Mezőnyjáték fejlődik, negyedórán át Kispest van többet frontban, de minden akcióe a kapu mellé megy. A játék lassankint ellaposodik. A 30. percben Ábrahám jut jó helyzetbe, három lépésről a külső kapuhálóba lő. Csökkenő iramú játékban csak a 40. percben van Possáknak egy jó helyzete, de a tizenhatoson elgáncsolják. Weiglhoffer szabadrúgását Dénes ezúttal kornerre hárítja.

    Sporthirlap, 1929. május 27.