magyarfutball.hu

Bocskay FC - III. Kerület FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 16. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.12.04, 22:20
    Bocskay—III. ker. FC 2:0 (0:0)

    Bocskay: Farkas — Fejér dr., Molnár — Vámos (Wampetich), Sághy, Keveházy(Keviczky) — Markos, Vincze, Teleky, Semler, Mertin.
    —III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres, Werner — Steiner, Magyar, Hauser — Kovács, Schiller, Konyor, Lengyel, Drössler.

    Érdekes és izgalmas mérkőzés keretében mérte össze erejét a két csapat. Nagyvonalú játékról szó sem lehetett, mert Debrecenben olyan óriási szél tombolt, hogy az a tervszerű játékot megakadályozta, mégis a játék igen gyorsiramú volt és változatos, mely végig le tudta kötni a 3000 főnyi közönség figyelmét.
    Az első félidőben a III. ker erős fölényben van. A szél nagyon zavarja a Bocskay védelmét és egymásután több kornert vétenek. A játék irama egyre fokozódik és a támadások is folyton váltakozók A 18-ik percben Konyor remek lövést küld a kapu felé, azonban Farkasnak sikerül kornerre menteni. Remek akció volt! Öt perccel később nagy veszélyt kerül a debreceni háló. Fejér dr. már-már öngólt vét, ám az utolsó pillanatban ugyanő megmenti a helyzetet. Rögtön utána Steiner szabadrugása a kapufáról pattan vissza. Ezután az ujlaki kapu előt folyik a játék. Markos offszájdgólja után először hajszálnyira a kapu mellé lő, majd a kapufa élét találja el. Az iram egyre fokozódik, gólhelyzet azonban nem adódik, amikor a 45-ik percben a Bocskay nagy szerencsével menekül a góltól. Drössler kornert rúg, a labda iránya a szél miatt megváltozik és érintés nélkül a hálóba kerül. Gól volna, a bíró azonban, amikor a labda még a levegőben volt, lefújta a félidőt.
    A sors a második féidőben megkettőzte a vendégek bánatát. A 3-ik percben
    Markos rúg kornert és a labda — szintén a szél által támogatva — érintés nélkül kerül Neuhaus kapujába. Ez azonban már gól 1:0.
    A gól után a III.-ker elkeseredetten támad, míg a 15-ik percben beteljesedik az újlaki csapat sorsa.
    Vámos hosszan előrevágott labdáját Neuhaus egy kézzel, könnyelműen védi. Közben Mertin és Semler megtámadják a labdát magánál tartó kapust. Mind a hárman elesnek. A labda Semler elé gurul, aki a földön fekve fejjel a hálóba gurítja. 2:0.
    Rögtön utána Molnár és Kovács összecsapnak. Kovács a térdén súlyosan megsérül és kénytelen kiállani. A vendégcsapat még tíz emberrel is igyekszik az eredményen javítani, azonban komoly gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakul ki.
    Az utolsó negyedórában a játék túlságosan „szigorú” lesz. Egyik fault a másikat követi és Rotter bíró csak a legnagyobb eréllyel tud a pályán rendet teremteni.

    Sporthirlap, 1929. április 22.