magyarfutball.hu

Bástya FC - Bocskay FC 6 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 12. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.28, 23:26
    Bástya-Bocskay 6:1 (2:1)

    Bástya: Beneda — Weiglhoffer, Emmerling — Simóka, Tóth, Kronenberger — Varga, Schwarcz, Possák, Ölvedi, Solti. — Bocskay: Farkas - Fejér dr., Dettrich — Wampetich, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Semler, Mertin.

    A pályaviszonyok nem voltak a legideálisabbak, de miután szombaton és vasárnap fűrészporral felhintették a talajt, a mérkőzés kezdetéig úgy ahogy használható állapotba került.
    Az első öt perc a Bocskay-támadások jegyében telik el.
    Teleki szép lövéssel kísérletezik, Beneda kornerre ment. A következő percben már Possák
    20 méteres lövése akadt meg Dettrichben. A 7. perc váratlanul meghozza a Bástya első gólját. Varga lefut az oldalvonalon, centerét Possák stoppolná, de mielőtt lőne, Fehér dr. hendsze,. Tizenegyes! Weigelhofer bevágja a büntetőrúgást (1:0).
    Egy perc múlva nagy helyzet adódik, a Bocskay-kapu, előtt. Solti egyedül lefut és a vele lépést tartó Possák elé tálalja a labdát, az indiszponált center azonban ideális gólhelyzetben, a kapu mellé, lő. Változó játék, után a 10. percben Mertin vezet támadást, lő is, de Beneda bravúrosan véd.
    A 15. percben félpályáról indul a Bocskay-csatársor, Semler Teleki összjátékából az utóbbi tíz méterről védhetetlenül kiegyenlít(1:1).
    A gólra erős ellentámadás a felelet, de csak eredménytelen korner esik. A 17. percben Weigelhoffer hosszú szabadrúgását fogja Farkas, aztán a Bástya tízperces ostrommal és három kornerrel veszélyeztet.
    Egy perccel a félidő vége előtt Solti lefut, az eléje rohanó Farkas elkésik, a labda a lábak között pattog, végül is Schwartz a hálóba kanalazza (2:1).
    A második félidő első negyedórája döntő Bástya-fölényben telik, de három eredménytelem, korner jelzi csupán, hogy a Bástya gólt akar lőni. A 10. percben dől el végleg a mérkőzés sorsa.
    Solti labdáját Ölvedi Schwartzhoz továbbítja, akinek erős lövését a kapus csak a hálóban fogja (3:1).
    A Bástya láthatólag megelégszik azz eredménnyel, abbahagyja a támadássorozat, az iram csökken is, de a kezdeményezést most átveszi a Bocskay, Teleki,'Markos és Mertin felváltva ' szorongatják a szegediek kapuját, ám minden pozitív eredmény nélkül. A 31. perctől ismét a Bástya irányítja a játékot. A 32. percben egy ártatlannak tetsző rempliért
    a bíró szabadrúgást ítél és a labdát Weigelhoffer húsz méterről óriási erővel úgy lövi, hogy Farkas dermedten állva marad a helyén, a védést meg sem kísérli (4:1).
    Fel sem ocsúdhat a Bocskay, már megint a hálójában a labda. Ezúttal
    egyéni játékból Possák szerez könnyű gólt, a kifutó Farkas mellett (5:1).
    Még egyszer fellángol a Bocgkay-akarás. Mertin vezet a támadást, de Simóka, ha nehezen is, kornerre szereli. Mindenki tudomásul veszi a nagyszerű eredményt, de az utolsó percek még két érdekes , momentumma! szolgálnak. A 44. percben ugyanis a feleselő Ölvedit a bíró kiállítja, az utolsó percben pedig
    a folyton támadó Bástya-csatársor Schwartz révén beállítja a végeredményt.
    Barna bíró erélyesen,kirűltekintően, a csapatok és a közönség legnagyobb megelégedésére vezette a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1929. március 4.