magyarfutball.hu

Bástya FC - Budai 11 6 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 8. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.19, 21:56
    Bástya—Budai „33“ 6:1 (2:0)

    A szegedi Bástya csapata vasárnap hatalmas pontot tett a szanálási mű végére. Nagyszerű győzelemmel legyűrte a tudásban vele egyenrangú budai csapatot és tette ezt olyan imponáló energiával, hogy a szegedi közönség, — amely már-már elfordult a csapattól, — mámoros lelkesedéssel ölelte ismét keblére a vörös-feketeinges fiúkat.
    A szegedi csapat támadóerejének és gólképességének megnövekedése annak köszönhető, hogy Possák személyében végre megtalálta csatársorának régen keresett dirigensét. Észszerű irányító munka, a váratlan, gyors egyéni akciókra való hajlandóság és a nagy határozottság meg lévőbiztosság jellemzik az új szegedi centert, aki három nagyszerű egyéni góllal szolgált rá a meleg ovációra.
    A mérkőzésre így álltak fel a csapatok: Bástya: Beneda — Weigelhoffer, Emmerling — Simóka, Tóth, Kronenberger — Varga, Wahl, Possák, Schwarcz, Solti, — Budai: ,33‘: Biri — Oláh, Löwy — Czumpft, Kaltenecker, Kovácsi — Schmidt, Ember, Steiner, Sztancsik,Ticska.
    Nagy 33-as réssel kezdődik a játék, a Bástya mintegy tíz percig csak védekezik, míg végre Possák lendületbe hozza a csatársort. Vargát küldi tűzbe, akinek bombalövése a kapu fölé jut. Most sorozatos Bástya-attakok következnek. A 13. percben Solti lefut, Löwy kornerre szereli, a szegedi balszélső sarokrúgása a kapu előtt tömörült játékosok közé esik és Varga, lábáról a kapuba jut (l:0). A gól után eredménytelen korner jelzi a 33-asok nekilendülését, de a következő percben már ismét a Bástya támad, Solti Schwarcznak, ez Vargának passzol, aki belövi a második gólt. (20. perc.) A félidő hátralevő részét kölcsönös támadások és eredménytelen kornerek tarkítják, az utolsó percekben Oláhnak csak nehezen sikerül a kiugró Pessákot kornerre szerelni.
    A második félidőben a Bástya kap előbb lábra, de lendülete csak öt percig tart. A budaiak most erőre kapnak. Steiner hatalmas lövést ereszt meg, ám Beneda nagyszerű rávetéssel fékezi le a veszedelmes labdát. " A meccs e remek jelenete után a Bástya újít és lassan döntő fölénybe kerül. Possák most kezdi igazán megmutatni, hogy vérbeli gólratörő csatár.
    A 13. és 14. percben teljesen azonos körülmények között két gólt lő. A középen fogja el a labdát, nagy lendülettel startol, ellenállhatatlanul kígyózik át a halfok vonalán és futtában hatalmas erővel lövi a bekkek között a kapuba a labdát. A negyedik gól után egyszerre kirobban a közönség fokozatosan erősödő lelkesedése és percekig tart a csapatnak mindent elfelejtő és megbocsátó ünneplése. A vörös-fekete együttest annyira meghatja a publikum szeretetének megnyilatkozása, hogy percekig leáll. A 33-asok kihasználják a szegediek megilletődöttségét, a 23. percben Ember lövéshez jut. Beneda fogja a labdát, de kirúgása rövid és a szemfüles Czumpft védhetetlen gólt lő. (4:1). Most újra fellángol a Bástya-csatárok tüze s a 31. percben a hátvédek között kiugró Schwarcz, a 40. percben pedig a fedezeteken ismét átkígyózó Possák növeli a győzelem gólarányát.
    Biró: Barna B.

    Sporthirlap, 1928. november 19.