magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Somogy FC 1 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.15, 21:58
    Somogy—Sabaría 2:1 (1:0)

    Somogyi: Kubala — Szattyin, Morvay — Tallián, Sztrakovics, Budai — Gacsár, Weisz, Dsida, Kittl, Steiner. Sabaria: Weinhardt — Nagy Prém Pesovnik, Vámos, Hajós — Buresch, Mészáros, Holzbauer, Powolny, Tárnok.

    Hideg ezel, süvített vasárnap délután Szombathelyen, mégis vagy 1500 főnyi közönség volt kiváncsi a hazai csapat első idei győzelmére. Mindenki bizonyosra vette ugyanis, hogy a pechszériának vége lesz és a Sabaria is megkezdi a pontgyűjtést.
    Nagy Sabaria-fölény jellemzi az első félidőt és szinte érthetetlen, hogy a sok gólhelyzetből nem születik gól. Illetve a 39-ik percben nagynehezen megszületik, de abban nem nagy öröme telik a szombathelyi közönségnek.
    Steiner ugyanis megszökik, Weinhardt kifut a kapuból, a labda elé áll, azonban Steiner megkerüli őt és a labdát az üres kapuba juttatja.
    A második félidő elején Budai megsérül és Somogy tíz emberrel játszik, illetve védekezik. A Sabaria támad, hiába. A 31-ik percben azután végleg megpecsételődik a hazai csapat sorsa. Weinhardt, hibásan véd, a labda róla a kapu elé pattan és a kapu előtti kavarodás közben a hálóba gurítják.
    2:0... Négy perccel később gólhoz jut rá Sabaria is. Holczbauer szép támadást intéz, beadását Hajós védhetetlenül befejeli, de ez már csak szépít az eredményen, mert az utolsó tíz perben, hiába támad nagy erővel a Sabaria. a Somogy védelme minden gólszerzési lehetőséget megakadályoz.
    Bíró: Salgó Imre. [/quot
    Sporthirlap, 1928. október 15.