magyarfutball.hu

Bástya FC - Vasas SC 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 3. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.12, 21:19
    Bástya—Vasas 4:0 (1:0)

    Bástya: Baumgärtner — Weiglhoffer, Emmerling — Tóth, Horváth, Kronenberger — Varga, Schwartz, Fröhlich, Ölvedy, Solti — Vasas: Szulik — Király, Rozgonyi — Remmer, Burger, Wilhelm — Báder, Tóth, Jellinek, Stanczl, Himmer

    A szegedi csapatnak a Hungária ellen elért döntetlenje több mint 4000 nézőt vonzott a Bástya pályájára, s a közönség epedve áhította a győzelmet.
    Az első percekben a Vasas támad,
    azonban rövidesen a hazai csapat veszi át az irányítást és megkezdődik a Vasas-kapu bombázása. Már az 5. percben tiszta gólhelyzet, alakul ki Szulik hálója előtt, azonban Horváth fejese a kapufáról pattan vissza a mezőnybe. Rögtön utána Varga intéz néhány szép támadást. A 14-ik percben Varga egészen a kapu közepéig viszi a labdát, éles lövése azonban hajszálnyira a háló felett süvít el. A következő percben Ölvedy hagy ki szenzációs helyzetet. Két lépésről hibáz.
    A 16-ik percben Fröhlich kiadását a labdába befutó Schwartz mintegy 11 méterről védhetetlenül a kapuba rúgja. (1:0).
    A gól után alaposan megváltozik a helyzet. A Vasas-csapat frontba jön, Jellinek két helyzete rossz lövéssel fejeződik be, majd Bader lefutása jelent veszélyt, a labda azonban sehogyan sem akar a hálóba kerülni. Végül az utolsó percben lenne még egy nagyszerű helyzete a Budapesti csapatnak. Tóth, Stanczl és Báder két lépésre állanak a kaputól, a labda Himmerhez kerül, aki egészen közelről Baumgärtnerbe lövi.
    A második félidő első percében váratlan gólhoz jut a Bástya.
    Fröhlich egyéni játék után Szulikot kidriblizve a kapuba viszi a labdát. (2:0).
    Rögtön utána a Vasas veszi át az offenzívát. Támadásai egymást követik - hasztalanul, míg a gólképes Bástyának első komoly támadása máris eredményes. Varga kiugrasztja Ölvedyt, aki védhetetlen gólt lőt , azonban a bíró ofszájdot lát és nem adja meg. A Vasas támadásai , fokozódnak, ám három eredménytelen korneren kívül egyebet elérni nem tud. Ezzel szemben egy Bástya-attak ismét sikeres.
    A 29-ik percben Fröhlich nagyszerű labdáját Ölvedy védhetetlenül belövi. (3:0).
    A váratlan gól felvillanyozza a szegedieket és három perc múlva
    Fröhlich ismét nagy helyzetbe jut, lő, a labda kapufáról Schwartz elé pattan, aki belövi. (4:0).
    Az utolsó percek már csak középjátékot hoznak, majd a 45-ik percben javíthatna a Vasas az eredményen, Jellinek labdája be is jut Baumgärtner kapujába, azonban a bíró egy másodperccel előbb már az idő végét jelezte.
    Bíró: Himler Oszkár.

    Sporthirlap, 1928. szeptember 17.