magyarfutball.hu

Bocskay FC - Kispest FC 0 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 2. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.10, 23:33
    Szombat
    PROFESSZIONALISTA BAJNOKSÁG
    Ujpest—Nemzeti
    Vasárnap
    PROFESSZIONALISTA BAJNOKSÁG
    Hungária—Bástya Vasas—Budai 33-as Bocskai—Kispest Somogy—III ker. FC

    Sporthirlap, 1928. szeptember 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.10, 23:01
    Kispest—Bocskay 2:0 (0:0)

    Kispest: Kutrucz — Wégner, Dudás — Deák, Purczeld, Marton, Senkey, Paczolay, Dán, Presovszky, Csendes Bocskay, Farkas — Baik, Fejér - Wampetich, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleky, Zemler, Mertin

    Nem várt rekordkönség jelent meg "a Debrecenben lefolyt Kispest —Bocskay-mérkőzésen, amely azonban nem sok örömet szerzett a közönségnek, mert a honi csapat nem váltotta be a budapesti bemutatkozása után a szerepléséhez fűzött reményeket.
    A Bocskay kezdi
    erősen tűző nappal szemben az első támadást is a debreceniek vezetik, Baik hibájából mégis a Kispest jut eredménytelen kornerhez a 2-ik percben. Az 5. percben Teleky sarkos lövését Kutrucz bámulatos biztonsággal védi, majd Csendes lefut, de a lövés pillanatában a földbe rúg. Ezután Dán teremt veszélyes helyzetet a Bocskay kapuja előtt, ám Farkas ráveti magát a csatár lábára. Csendes újabb lefutása okoz most gondot a Bocskay védelmének, majd Teleky lövését Kutrucz robinzonáddsal kornerre tolja. A sarokrúgás után Kispest ér el eredménytelen, kornert. Ezután Teleky kiugratja Vinczét, aki tiszta helyzetben Kutrucz kezébe gurítja, a labdát. Markos szabadrúgása veszélyezteti most Kispest kapuját, majd a Bocskay nyomasztó fölénybe jut, de csatársora minden akciót a végtelenségig kombinálja és eredményt elérni nem tud.
    A második félidő elején a Kispest nyomul fel, ám a Bocskay erősít, sikerül ismét ellenfele térfelére szorítani a játékot, de fölényét most sem tudja kiaknázni. A csatárok és a halfok sűrűn megismétlődő lövései rendre célt tévesztenek, vagy a kitűnően működő Kutruczon akadnak meg. A Bocskay közben egy kornert ér el. A sarokrúgást követő szituációban gólhelyzet adódik a Kispest kapuja előtt, de a Teleky offszájdja miatt a bíró sípja megállítja a játékot.
    A 14-ik percben Senkey beadására Farkas bizonytalanul fut ki a kapuból, a labdát Dán kapja, akinek lövése a gólvonalon megáll,
    ám a befutó Senkey megszerzi a vezetőgólt. (1:0).
    Ujrakezdés után a Kispest újabb helyzetét Farkas rávetéssel menti, majd ismét felnyomul a Bocskay, nagy fölényben játszik, de egyrészt ellenfele szívósan védekezik, másrészt csatárai még az ötös vonalon is egymáshoz tologatják a labdát lövés helyett. A 34. percben
    Presovszky hosszú labdát kap, amelyet 20 méterről habozás nélkül éles lapos lövéssel a vetődő Farkas mellett a hálóba továbbít. (2:0).
    A hátralevő időben a Bocskay nagy elánnal veti magát a küzdelembe, de az eredményen változtatni minden igyekezete ellenére nem tud.
    Gerő Ferenc kitűnően bíráskodott.

    Sporthirlap, 1928. szeptember 10.